26.08.2016

2016 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Toplantısı Trabzon'da Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile yürütülen vekâlet yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nda kurbanlarını kestirmek isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olunması amacıyla düzenlenen, Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu toplantısı Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ardahan, Ağrı, Erzincan, Kars ve Erzurum İllerinde görev yapan yaklaşık 500 personelin katılımıyla 24 Ağustos 2016 Çarşamba günü Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Toplantıya, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş,  Türkiye Diyanet Vakfı Kaynak Üretim Müdürü Sami Serdar, Trabzon İl Müftüsü Keramettin DEMİR, İl Müftü Yardımcıları, Bölge İl Müftüleri, Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Şube Müdürleri, Erkek ve Kadın Vaizler, Din Görevlileri ve Türkiye Diyanet Vakfı şube görevlileri katıldı.

Programda açılış konuşmasını ev sahibi olarak Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir yaptı. Demir, toplantıya iştirak eden katılımcılar başta olmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı organizasyonuyla gerçekleşen Vekâlette Kurban Kesim Organizasyonu da emeği geçenlere teşekkür etti.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, Türkiye Diyanet Vakfı aracılığıyla hem yurtiçi hem de yurtdışında yapılan faaliyetlerin sonuçlarını değerlendirdi. Vekâlet yoluyla kurban kesim organizasyonun önemine de dikkat çeken Erbaş, bu programın düzenlenmesine katkıda bulunanlara ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Türkiye Diyanet Vakfı Kaynak Üretim Müdürü Sami Serdar ise geçmiş yıllarda yapılan faaliyetler ve yardım götürülen ülkeler hakkında bilgilendirme ve istatistik raporlarını sunarken, hedeflenen ve planlanan yeni çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi. Milletin emanetlerini 41 yıldır ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını vurgulayan Serdar "Kurulduğu günden bu yana kendisini sürekli geliştirerek faaliyet alanlarını genişleten Türkiye Diyanet Vakfı, yardımsever halkımızın büyük teveccühünü kazanmış, bu destek sayesinde 2015 yılında Vakfımıza emanet edilen 180.035 hisse kurbanı; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 195 merkezde, yurt dışında 104 ülkenin 469 bölgesinde bizzat görevlilerimizin nezaretinde kesilmiştir. Geçen yıl vekâleten kesilen kurbanların bir bölümü ülkemizde, bir bölümü de yurt dışında açlık, yoksulluk ve iç çatışmaların yoğun olarak yaşandığı Afrika, Afganistan, Pakistan, Arakan başta olmak üzere Balkanlar, Türk Cumhuriyetleri, Kafkasya ve dünyada 180.035 hisse kurban görevlilerimiz tarafından ihtiyaç sahibi insanlara ulaştırılmıştır." dedi. 2016 Vekâletle Kurban Kesim Programı kapsamında, 225 bin hisse Kurban kesmeyi hedeflerini belirten Serdar yurt içinde 215 il ve ilçe merkezinde, yurt dışında ise 125 ülkenin 525 bölgesinde bizzat TDV gönüllüleri nezaretinde kesim ve dağıtım yapılacağının altını çizen Serdar, yurt içindeki merkezlerden 95'inde ayrıca sığınmacı ailelere yönelik kurban kesimi yapılacağına da ifade etti.

Vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu kapsamında bu yıl ki kurban bedellerinin “Yurt içinde 690 TL, Yurt dışında da 500 TL”olarak belirlenmiştir. “Halkımızın, www.diyanetvakfi.org.tr internet adresinden 11 Eylül 2016 Pazar günü mesai bitimine kadar kurban vekaleti verebileceklerdir. Ayrıca, Ziraat Bankası, Vakıf bank, Halk Bankası,  Garanti Bankası, Akbank, Türkiye Finans, Kuveyt Türk ile PTT Şubeleri ve ilgili bankaların internet bankacılığı sistemi üzerinden de kurban vekâleti verebilecekleri gibi Kurban Vekâlet alım Belgesi karşılığında, İl ve İlçe Müftülükleri ile Türkiye Diyanet Vakfı şubeleri aracılığıyla kurban vekaleti verebilecektir. Yine Vatandaşlarımızdan Kurbanlarını vekalet Yoluyla kestirmek isteyenler belge karşılığında başta Trabzon İl Müftülüğü olmak üzere İl ve İlçe Müftülükleri aracılığıyla kurban vekaleti verebilirler.

Program katılımcılara yapılan ikramın ardından sona erdi.