23.08.2016

Sultanmurat Yaylası Şehitleri Kur’an Ziyafeti ile Anıldı

Sultanmurat Yaylası şehitlerini anma ve Kur’an Ziyafeti programı Sultanmurat Yayla Camii ve Külliyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Ev sahipliğini Çaykara Belediyesi ve Sultanmurat Yayla Camii ve Külliyesi Derneğinin gerçekleştirdiği Sultanmurat Yaylası şehitlerini Anma Programı, şehitlere yaraşır bir programla icra edildi. Programa İl Müftüsü Keramettin Demir’in yanı sıra Çaykara Kaymakamı Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok, Dernekpazarı Belediye Başkanı Dr. Mehmet Aşık,, Çaykara Cumhuriyet Savcısı Gökhan Özümazlum, Çaykara Müftüsü Ali Fuat Baycan, Of Müftüsü Recep Onat,  Din  Görevlileri Birliği Başkanı ve Sultanmurat Cami ve Külliyesi Yaptırma Derneği Başkanı Muhittin Yıldırım ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Öğlen Namazının akabinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımının gösterisi ile başlayan şehitleri Anma ve Kur’an ziyafeti programı Kurra Hafız Mehmet Yakut ve Hafız Ayhan Küçük tarafından icra edilen Kur´an-ı Kerim tilaveti ile devam etti.

Ardından;

Program açılış konuşmalarının ardından, Âşıkların söylediği kahramanlık türküleriyle ve yerel etkinliklerle program sona erdi.