07.10.2016

1-7 EKİM CAMİLER ve DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ÖZEL PROGRAMI

İl Müftülüğümüz tarafından, 1-7 Ekim tarihleri arası “Camiler ve Din Görevlileri” haftası münasebetiyle İlimizde bulunan bir restoranda emekli personellere yönelik yemek düzenlendi. Yemeğe emekli Müftüler ve emekli din görevlileri katıldı. Yemeğin ardından, Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde “Camii ve Kitap” konulu program düzenlendi. Programa; Trabzon İl Müftümüz Keramettin Demir, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Camiilerde ve Kur’an Kurslarında çalışan din görelileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program; Din Görevlileri arası Kur’an okuma yarışmasında Türkiye 3. sü olan İlimiz Pazarkapı Mahallesi Cami imam Hatibi Yakup Okutan tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftümüz Sayın Keramettin Demir açılış konuşmasını yaparken imamlara seslenen Demir, “toplumu yönlendiren ve toplumda değişimleri yapabilecek olanların imamlar” olduğunu söyledi.

İl Müftümüz Demir sözlerine şu şekilde devam etti;

“Din görevlileri deyince İmamlar aklımıza geliyor. İmam, aynı zamanda toplumun öncüsü demektir. Bu hakikaten çok önemli bir vasıf, çok büyük bir görev, büyük bir şeref aynı zamanda çok büyük bir sorumluluktur. Hepimiz bunun farkında olmamız gerekir. Bir imamın hepimizin nazarında büyük bir saygınlığı vardır. Bunu bilerek, bunu görerek davranmak, kendimizi ona göre geliştirmek gerekiyor. Mahallede, köyde ve şehirde imamlar, bir toplumu çok rahat bir şekilde etkileyebilir, dönüştürebilir ve geliştirebilir.” dedi.

Konuşmalarının ardından düzenlenen programa konuk olarak davet edilen Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürümüz Sayın Şenol Tiryaki ’ye sözü bırakan İl Müftümüz, katılımlarından dolayı din görevlilerimize ve programa katılan bütün herkese teşekkürlerini iletti.

Selam ve bereket ile sözlerine başlayan Şenol Tiryaki;

“Peygamber Efendimizin normal bir hayat yaşadığını, onun hayatının bizlere örnek olduğunu vurgulayan Tiryaki, “imamların görevlerinin sadece namaz kıldırmak ve ezan okumak olmadığını belirterek, ahlaki olarak da topluma öncülük yapmaları gerektiğini” ifade etti. “Peygamber Efendimizin ‘Ben güzel ahlakı tamamlamak üzere gönderildim’ sözü hiçbir zaman hatırdan çıkarmamız lazım. Özellikle İmam arkadaşlar. Çünkü ahlak, hayat, muamelat, bunlar ibadetin farz olanları kadar kıymetli olan şeylerdir.” dedi ve “İmamlara büyük sorumluluklar düşüyor” diyerek sözlerine son verdi.

Program, Trabzon Müftülüğünde görevli Uzman Vaiz Özcan Yılmaz tarafından yapılan sunumun ardından, sinevizyon, kamu spotları ve dualarla sona erdi.

Editör: Ali DEĞİRMENCİ V.H.K.İ