10.10.2016

Küba Vatandaşı Ricardo Corrıa MORALES Müslüman Oldu

Küba Vatandaşı Ricardo Corrıa MORALES, Trabzon İl Müftülüğü’ne gelerek kendi istek ve iradesi ile Müslüman olmak istediğini ifade etti. İl Müftümüz Keramettin Demir’in makam odasında gerçekleştirilen ihtida merasimi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftümüzün huzurunda ve İl Müftü Yardımcısı Sıtkı Kaya, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Selim Yılmaz ile Pazarkapı Camii İmam-Hatibi Yakup OKUTAN’ın şahitliğinde gerçekleştirilen ihtida merasiminde, Küba vatandaşı olan ve daha önce Hıristiyan inancına mensup olduğunu ifade eden Morales, kelime-i şehadet getirdi ve Müslüman oldu.

İslam’ı seçerek Müslüman olmasından dolayı Morales’i tebrik eden il müftümüz, “Şu andan itibaren getirdiğiniz kelime-i şehadet ve ikrarınızla İslam’a girdiniz, Müslüman oldunuz. İmanınız mübarek olsun” dedi ve İslâm dini, dinimizin iman esasları ve ibadetler hakkında kendisine kısa ve öz bilgiler.

Merasimin sonunda, günün anısına ihtida belgesi, İngilizce mealli Kur’an-ı Kerim ve İngilizce İslam İlmihali hediye etti. İhtida merasimi hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Editör: Ali DEĞİRMENCİ V.H.K.İ