22.11.2016

Trabzon’dan Suriyeli Kardeşlerimize Yardım

Trabzon İl ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı Trabzon Şubesi ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen yardım kampanyası ile Suriyeli mülteciler için toplanan 4 TIR dolusu yardım malzemesi ve 220 bin TL nakit para düzenlenen törenle Kilis’e gönderildi. Sahil mevkiinde düzenlenen törene Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, ilçe müftüleri, Türkiye Diyanet Vakfı yetkilileri, din gönüllüleri ve yardımsever vatandaşlar hazır bulundu.

İl Müftümüz Keramettin Demir, burada yaptığı konuşmasında yardımlaşmanın dinimizdeki yeri ve önemine dikkat çekerek, “Müslüman Müslüman kardeşidir. Kardeşler birbirine zulmetmez, birbirini yalnız bırakmaz, Yardıma ihtiyacı olduğu zaman mutlaka yardımına koşar. Sevgili peygamberimiz bir hadis-i şeriflerinde ‘Bir Mümin bir mümin kardeşinin dünyada iken bir ihtiyacını giderirse Allah’ta ahiret hayatında onun bütün ihtiyaçlarını giderir. Bir Mümin bir Müminin dünyada bir ayıbını örterse Allah’ta onun kıyamet gününde bütün ayıplarını örter” buyurmaktadır. Biz bu anlayışla bu yardımı toplama teşebbüsünde bulunduk. Neticesinde 4 TIR dolusu malzeme ve ayrıca 220 bin TL parayı Türkiye Diyanet Vakfının Kilis Şubesine yolladık. Gerekli satın alma ve teslimat işleri Türkiye Diyanet Vakfı Kilis şubemizce yapılacaktır. Yüce Rabbimiz yardımda bulunan bütün kardeşlerimden razı olsun.” dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların akabinde il müftü yardımcımız Sıtkı Kaya tarafından dua yapıldı. Ardından da yardım malzemelerini taşıyan TIR’lar Kilis’e uğurlandı.