03.02.2017

Tayland Vatandaşı Sasiwan Srihathai Müslüman Oldu

Tayland Vatandaşı Sasiwan Srihathai, Trabzon İl Müftülüğü’ne gelerek kendi istek ve iradesi ile Müslüman olmak istediğini ifade etti. İl Müftümüz Keramettin Demir’in makam odasında gerçekleştirilen ihtida merasimi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İl Müftümüzün huzurunda ve İl Müftü Yardımcımız Sıtkı Kaya, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şefi Selim Yılmaz ile Müftülüğümüz personeli Ersin Arslan’ın şahitliğinde gerçekleştirilen ihtida merasiminde, Tayland Vatandaşı olan ve daha önce Budizm inancına mensup olduğunu ifade eden Srihathai, Kelime-i Şehadet getirdi, Müslüman oldu ve Aysima ismini aldı.

İslam’ı seçerek Müslüman olmasından dolayı Srihathai’i tebrik eden İl Müftümüz, “Şu andan itibaren getirdiğiniz kelime-i şehadet ve ikrarınızla İslam’a girdiniz, Müslüman oldunuz. İmanınız mübarek olsun” dedi ve İslâm dini, dinimizin iman esasları ve ibadetler hakkında kendisine kısa ve öz bilgiler verdi. Merasimin sonunda, günün anısına ihtida belgesi, İngilizce mealli Kur’an-ı Kerim ve İncilizce İslam İlmihali hediye etti. İhtida merasimi hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Editör : Ali DEĞİRMENCİ V.H.K.İ.