2017 YILI KUTLU DOĞUM BASIN AÇIKLAMASI

Saygıdeğer Basın Mensupları, Değerli Trabzonlular!

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 1989 yılında Peygamberimizi anmak, anlamak ve yaşamak şiarıyla başlatılan ve her yıl farklı bir tema ile kutlanan Kutlu Doğum Haftası sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v)'in anlatılmasının amaçlandığı bir etkinlik haftasıdır. Miladi takvime göre Peygamberimizin doğum günü olan 20 Nisan tarihini içine alacak şekilde bu yıl 17-22 Nisan tarihleri arasında ülkemizde ve yurt dışında kutlanacaktır.

Saygıdeğer Basın Mensupları, Değerli Trabzonlular!

Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl, Kutlu Doğum Haftası için bir tema belirleyerek bu önemli konuyu kamuoyunun gündemine taşımakta ve farkındalık oluşturmaktadır. Öteden beri Kutlu Doğum Haftalarında bireysel ve sosyal hayatımız açısından önem arz eden temaları kamuoyunun gündemine taşıyarak, özelde toplumumuzu, genelde ise tüm insanlığı Hz. Peygamberin çağlar üstü rahmet yüklü mesajlarıyla buluşturmaya gayret eden Başkanlığımız, 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftasının temasını; “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” şeklinde tespit etmiştir. Bu hafta boyunca düzenlenecek olan etkinliklerle Kutlu Doğum Haftasında Mümin kalplerimizde var olan Peygamber sevgisini harekete geçirmek, Peygamber Efendimizi anmaya, anlamaya ve yaşamaya çalışmak ve ihtiyacımız olan güven toplumunu tesis etmek amacıyla başta İlimiz olmak üzere güzel ülkemizin her bir köşesinde, gönül coğrafyamızda ve Millet varlığımızın bulunduğu her ülkede bir bilgi, irfan, kardeşlik ve manevi yenilenme haftasına dönüştürülmesi amaçlanmaktadır.

Saygıdeğer Basın Mensupları, Değerli Trabzonlular!

Trabzon İl Müftülüğü öncülüğünde, Resmi Kurumlar, Vakıflar, Dernekler, Sivil Toplum Kuruluşları ve Sendikalarımızla birlikte “Kutlu Doğum Platformu” oluşturduk. Yaptığımız istişareler ve toplantılar sonrasında İlimiz genelinde yapmayı planladığımız Kutlu Doğum Haftası etkinliklerini belirledik. Bu etkinliklerimizden öne çıkan başlıca programları sizlerle paylaşmak istiyoruz.

1. Kutlu Doğum Haftasının açılışını 17 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 13.00 ’te Meydan Parkında gerçekleştireceğiz. Bu programda her yıl olduğu gibi Mehter Konseri, Kutlu Doğum Aşı (pilav-ayran) ikramı, gül dağıtımı vb. etkinlikler yer alacaktır.
  2. İl Müftülüğümüz tarafından, 17 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 20.00 ’de 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda Diyanet İşler Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Yavuz ÜNAL ‘ın teşrifleri ile “Kutlu Doğum Ana Programı” düzenlenecektir.
  3. İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından 18 Nisan 2017 Salı günü Saat 14:00 ‘te Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi ‘nde kadınlara yönelik “Kutlu Doğum Paneli” gerçekleştirilecektir.
  4. İl Müftülüğümüz tarafından 20 Nisan 2017 Perşembe günü saat 20:00 ‘de Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi’nde halkımıza yönelik “Kur’an-ı Kerim Ziyafeti” programı icra edilecektir.
  5. Hafta boyunca İlçe Müftülüklerimiz tarafından da Hz Peygamber’in Güven Toplumu’nun inşası yönündeki örnekliğinin ele alınacağı pek çok etkinlik düzenlenecektir.
  6. Ayrıca İl Müftülüğü olarak, başta İl merkezimiz olmak üzere İlimiz genelinde resmi Kurum ve Kuruluşlar, Huzur Evleri, Sevgi Evleri, Cezaevleri, Şehit ve Gazi Aileleri gibi ziyaretler planlamaktayız.
  7. Hafta boyunca Camilerimizde Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, Mevlid-i Şerif programları, belli camilerimiz merkez olmak üzere bölge konferansları, Türk Tasavvuf Musikisi Konserleri gibi etkinlikler düzenleyeceğiz.
  8. Peygamberimizin 1446. doğum yıl dönümü münasebetiyle 21 Nisan 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesinde İskenderpaşa Camii’nde, İl genelinde okutmuş olduğumuz 1446 Hatm-i Şerif’in duasını da yapmış olacağız.
  9. Son olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzle yapmış olduğumuz işbirliği protokolü çerçevesinde Ortahisar ilçemizdeki orta okullarda okuyan öğrencilerimiz arasında Siyer-i Nebi Yarışması düzenledik. 07 Mayıs 2015 günü yapılacak olan sınavda dereceye giren öğrenciler için 12 Mayıs 2017 Cuma günü saat 15:00’te Hamamizade İhsan  Bey Kültür Merkezinde ödül töreni yapacağız.

Saygıdeğer Basın Mensupları, Değerli Trabzonlular!

Sözlerime son verirken “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasıyla düzenlenecek olan 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasının şehrimiz, ülkemiz ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimiz için iyilik ve güzelliklere vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Gerçekleştirilecek tüm etkinliklere halkımızın teşriflerini bekliyor, selam, sevgi ve muhabbetlerimi sunuyorum.

İL MÜFTÜLÜĞÜMÜZ TARAFINDAN YAPILACAK OLAN KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİK LİSTESİ İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ.

Keramettin DEMİR

Trabzon İl Müftüsü