22.04.2017

YETİM KARDEŞLERİMİZ İLE KAHVALTIMIZ

İl Müftülüğümüzce “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde yetim öğrencilerimiz tespit edilerek, kahvaltı programında bir araya gelindi.

Kahvaltı da Kur’an-ı Kerim tilavet eden yetim öğrencimizin ardından konuşma yapan İl Müftümüz Keramettin Demir; “öncelikle katılmanız bizi çok mutlu etti. Bildiğiniz üzere Peygamberimiz de bir yetim idi daha sizin çağlarınızda öksüzde kaldı. Kimi zaman dedesi, kimi zaman amcası kendine sahip çıktı. Sonunda Allah kendisine peygamberlik makamı verdi. Peygamberliğinde de ona indirdiği ayetlerde Yetime sahip çıkılmasını emretti bu ayet sadece ona emir değil tüm inananlar olarak bizleri de itaate çağırmaktadır. Her yetim bir peygamber emanetidir. Yetimlerimizi bize Allah’ü Telanın ve peygamberinin birer emaneti olarak görüyor sıkıntılarınızı paylaşmada sizlerin yanında olmaya gayret edeceğiz” dedi.

Kahvaltı dua ve toplu resim çekiminin ardından sona erdi.