21.07.2017

“15 TEMMUZ, DİN ve DEĞERLERİMİZ” KONULU PANEL YAPILDI

İl Müftülüğümüzce “Salaların Şahitlik Ettiği şanlı Direniş 15 Temmuz Destanı” etkinlikleri kapsamında Trabzon İl Müftülüğünce “15 Temmuz, Din ve Değerlerimiz” konulu bir panel düzenlendi.

İl Müftümüz Keramettin Demir’in oturum başkanlığını yaptığı panele konuşmacı olarak KTÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hikmet Öksüz ve Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, 15 Temmuz Şehidi Samet Uslu’nun babası Hüseyin Uslu ve 15 Temmuz Gazisi Hakan ARSLAN katılarak sunumlarını gerçekleştirdiler.

Panelin açış konuşmasını İl Müftümüz Keramettin Demir yaparken. Fetö terör örgütünün özellikle dini ve dini değerleri istismar ederek geliştiğini ve büyüdüğünü belirterek “15 Temmuz sürecinde dinin ve dini değerlerin nasıl istismar edildiğine hep birlikte şahit olduk. 15 Temmuz’un sene-i devriyesini yaşadığımız şu günlerde milletimizin bir daha böyle olaylarla karşı karşıya kalmaması için farklı etkinlikler ve programlarla toplum bilincinin diri tutulması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde gerçekleştirilen panele Vali Yardımcımız Nusret Şahin, İl Müftümüz Keramettin Demir, İl Müftü Yardımcıları, bütün ilçe müftüleri ve din görevlileri, diğer protokol üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Program konuklara plaket takdimi ile sona erdi.