14.08.2017

İŞİTME ENGELLİLERE YÖNELİK UMRE ÖDÜLLÜ YARIŞMA

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından işitme engelli vatandaşlarımızın dini bilgilerini artırmak ve Kur’an-ı Kerim okumalarını teşvik etmek amacıyla İşitme Engellilere yönelik ülke çapında Umre ödüllü dini bilgiler yarışması düzenlenmiş ve her ilden birinci olan işitme engelli bir kardeşimizin başkanlığımızca ücretsiz olarak umreye gönderilmesi planlanmıştı. Belirtilen yarışma çerçevesinde Trabzon İl Müftülüğü Engelli Din Hizmetleri Koordinatörlüğünce 14.08.2017 Pazartesi Günü İşitme Engelli Kardeşlerimize yönelik dini bilgiler yarışması yapılmıştır.

13 İşitme engelli yarışmacının katıldığı yarışmada yarışmacılara yazılı sınav sorularının yanı sıra Kur’an-ı Kerim okuma, namaz dua ve surelerinden ezberler ve Başkanlıkça hazırlanan sessiz videolardan oluşan dört farklı alanda sorular yöneltilmiştir.

Trabzon İl Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı ve Engelli Din Hizmetleri Trabzon İl Koordinatörü Ahmet Akkuş ‘un başkanlığında İl Müftülüğü Uzman Vaizi ve Engelli Din Hizmetleri Trabzon İl Koordinatörü Ayşe Yılmaz, Ortahisar İlçe Müftülüğü Din Hizmetleri Uzmanı ve Engelli Din Hizmetleri Ortahisar İlçe Koordinatörü Bekir Bektaş, Çukurçayır Muradiye Kur’an Kursu İşitme Engelli Kadın Kur’an Kursu Sınıfı Öğreticisi Ayşe Yılmaz, Ortahisar Hal Camii İşitme Engelli Erkek Sınıfı Öğreticisi Müezzin Kayyım Selim Çolak, Ortahisar Nurdoğdu Camii İmam Hatibi Mustafa Akdaş, Ortahisar İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Zafer Durmuş’tan oluşan komisyon huzurunda yapılan yarışmanın neticesinde Sinem Topal isimli yarışmacı birinci olmuş ve il birincisi olarak Başkanlığımızın organizasyonuyla ücretsiz umreye gitme hakkı elde etmiş oldu.

Ayrıca Trabzon merkez ve Ortahisar İlçe Engelli Din Hizmetleri Koordinatörlüğünce yürütülen çalışmalar neticesinde hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle yaklaşık sekiz işitme engelli kardeşimizin daha umreye gönderilmesi planlanmıştır.

Yarışma neticesinde İl Müftü Vekilimiz Sıtkı Kaya bütün yarışmacılara Kur’an-ı Kerim hediye etti. Yarışma toplu resim çekiminin ardından sona erdi.