15.08.2017

BAŞKAN VEKİLİMİZİN ŞEHİT EREN’İN AİLESİNE TAZİYE ZİYARETİ

Diyanet İşleri Başkan Vekilimiz Dr. Ekrem Keleş Maçka Şehitlerimizden Eren Bülbül’ün ailesine taziye ziyaretinde bulunmak üzere Trabzon’a geldi. DİB Başkan vekilimizi havaalanında Vali Yardımcımız Nusret Şahin ve İl Müftü vekilimiz Sıtkı Kaya ve Diyanet İşleri Başkanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü Yurt Dışı Türkler Daire Başkanı Kazım Türkmen karşıladı. Havaalanında yetkililerden bilgi alan Ekrem Keleş Hocamız beraberinde İl Müftü Vekilimiz Sıtkı Kaya ve diğer yetkililerle birlikte Şehit Eren Bülbül’ün Ailesinin yaşadığı Maçka Köprüyanı Mahallesindeki evine taziye ziyaretinde bulundu.

Diyanet İşleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Keleş Hocamız burada yaptığı konuşmasında; “Ayet-i Kerime’de, 'Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin, onlar diridirler fakat siz farkına varamazsınız' buyuruluyor. Cenab-ı Hak Eren kardeşimize şehadeti nasip etti. Muhakkak bu çok büyük bir mertebedir. Eren’ler olduğu sürece şehit kanıyla sulanmış bu topraklarda bayrağımızı indiremeyecekler, ezanımızı dindiremeyecekler ve ebediyen kardeşliğimizi bozamayacaklar" dedi.

Başkanvekili Keleş, şehit Eren Bülbül’ün evine gerçekleştirdiği taziye ziyaretinde, “Eren’in ortaya koyduğu kahramanlık, Çanakkale’deki 15’lilerin ortaya koydukları kahramanlığın günümüzdeki örneklerinden  biridir. Yüce Allah, kendisini onun gibi genç yaşta Uhut’ta şehit olan Musab bin Umeyr’e komşu eylesin” dedi.

Başta Eren’in annesi ve yakınlarına sabır ve baş sağlığı dileyen Başkanvekili Keleş, şunları söyledi; Terör örgütü yıllardır binlerce vatan evladını şehit etmiş, kadın,  çocuk, öğretmen, imam-hatip demeden masum nice evladımızın canına kastetmiştir. Hiç kuşkusuz zalimler ahiret yurdunda azabın en şiddetlisiyle karşılaşacaklardır.

Eren’in ortaya koyduğu kahramanlık, Çanakkale’deki 15’lilerin ortaya koydukları kahramanlığın günümüzdeki örneklerinden  biridir. Yüce Allah’ın kendisini onun gibi genç yaşta Uhut’ta şehit olan Musab bin Umeyr’e komşu eylemesini niyaz ediyorum. Evladımız Eren’e Yüce Allah gencecik yaşta şehitliği nasip etti. Şehitlik Allah’a kavuşmanın en güzel şeklidir. Peygamberlikten sonra en yüce mertebedir. En başta annesi ve kardeşleri olmak üzere tüm yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Teröre karşı verilecek en güzel cevap birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza etmektir.

Ziyaretin ardından Diyanet İşleri Başkan Vekilimiz Trabzon’dan ayrıldı.