09.10.2017

KTÜ’lü Gençlerin Tarihi Mekânları Ziyareti

Cami, Şehir ve Medeniyet” temalı 2017 Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle, ülkemizin farklı şehirlerinden bu yıl Karadeniz Teknik Üniversitesini kazanarak ilimize gelen üniversiteli gençler İl Müftülük görevlilerimizin rehberliğinde Pazar günü Trabzon’un Tarihi cami ve mekânlarını ziyaret ettiler. Gençlere tarihi camilerin yanı sıra şehrimizin farklı tarihi mekânları hakkında bilgiler verildi.

Üniversiteli Gençlere İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizi Emine İpekdal, Ortahisar İlçe Müftülüğü Vaizi Nagihan Cihan, Sare Hatun Öğrenci Yurdu Müdürü Ayla Alparslan, Gülbaharhatun Öğrenci Yurdu Müdürü Gönül Balçık ve Ortahisar Öğrenci Yurdu Müdürü Fatma Kılıç eşlik etti.

Ziyaretlerin ardından gençlere il müftümüz Keramettin Demir tarafından İkram sofrasında yemek verildi.

İl Müftümüz Demir gençlere yönelik yaptığı konuşmasında, Camilerin gençlerin hayatında önemli bir yere sahip olması gerektiğinden bahsederek gençlerin hayatlarında ki önemli mekânlardan birinin Cami olduğunu ifade etti. Camilerde gençlerinde yeri olduğunu belirterek milli ve manevi duyguların kazanılmasında camilerin özel fonksiyonları olduğunu ifade etti. İl Müftümüz, gençlerin sorularını da içtenlikle cevapladı.

Ziyaret fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.