12.07.2018

“15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” Konferansı

15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıldönümü münasebetiyle il müftülüğümüz tarafından “Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha: 15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” isimli konferans düzenlendi.

11 Temmuz Çarşamba günü saat 18:00’de Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansa Vali Yardımcımız Nusret Şahin, İl Müftümüz Osman Aydın, Trabzon Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Ortahisar İlçe Kaymakamı Numan Hatipoğlu, İş-Kur İl Müdürü Adnan Zengin, Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Fidan, İl Müftü yardımcılarımız, ilçe müftüleri, Ortahisar ilçe müftü vekili,  Din Görevlileri, daire personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından bir selamlama konuşması yapan il müftümüz Osman Aydın, 15 Temmuz hain darbe girişiminin ülkemizi istila hareketi olduğunu belirterek milletimizin, idarecilerimiz, askerimizin ve polisimiz feraseti sayesinde bu hain girişimin bertaraf edilmiş olduğunu dile getirdi. İl Müftüsü Osman Aydın, Ömer Halisdemir ve diğer aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz, diye konuştu.

Başkanlığımız tarafından hazırlanan 15 Temmuz Sinevizyonunun gösteriminin ardından Trabzon Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Fidan tarafından “15 Temmuz ve Din Güvenliğimiz” isimli konferans verdi. Konferansında darbelerin sosyolojik arka planından bahseden Dr. Ali Fidan, din adına faaliyet gösteren grupların öncelikli referansı kendini dine dayamak, müntesiplerine grubun lideriyle peygamberi bir anlamda özdeşlik kuracak şekilde takdim etmek ve bu kanaldan kendine bir meşruiyet zemini oluşturmaktır. Bu tür grupları besleyen önemli bir insan ve para kaynağının olduğuna dikkat edilmesi gerektiğine de vurgu yapan Ali Fidan, bu tür gruplara ve yaklaşımlara karşı dikkatli olmamız gerektiğini dile getirerek Diyanet gibi devletimizin resmi kurumlarının daha çok öncelik alması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Program İl Müftülüğümüz adına Dr. Ali Fidan’a hediye takdimiyle sona erdi.