02.08.2018

Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı

İl Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Trabzon Şubesinin işbirliği ile düzenlenen Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım Toplantısı Karadeniz Teknik Üniversitesi Osman Turan Kongre Merkezi’nde yapıldı.

Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin Albayrak, İl Müftümüz Osman Aydın, il müftü yardımcılarımız, Türkiye Diyanet Vakfı Proje Koordinatörü Mikail Çolak, ilçe müftülerimiz, ilçe müftü vekillerimiz, vaizlerimiz, Kur’an Kursu öğreticilerimiz ve din görevlilerimizin katılımıyla gerçekleşen program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Toplantının açış konuşmasını yapan İl Müftümüz Osman Aydın, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımızın işbirliği ile düzenlenen Vekâletle Kurban Organizasyonunun tanıtımı, teşviki, personelimizin organizasyonu sahiplenmesi ve organizasyonda aktif olarak yer alması vb. amaçlarla yurt içinde ve yurt dışında toplantılar düzenlendiği hepimizin malumudur. Bu maksatla çok değerli vakitlerini ayırarak misafirimiz olan çok kıymetli Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin Albayrak ve TDV Proje Koordinatörü Mikail Çolak Hocalarımıza şehrimizi ve programımızı teşriflerinden ötürü hoş geldiniz diyorum. İnşallah Trabzon’un, diğer din hizmetleri alanında olduğu gibi, vekâletle kurban hizmetleri alanında da gözle görülür hizmetlere devam edeceğine inanıyorum” dedi. İlimizin bazı noktalarına TDV vekâletle kurban stantlarının kurulduğundan bahseden il müftümüz, din gönüllüsü meslektaşlarımızın vatandaşlarımızı bu hayır hizmetine teşvik ve davet ederek, insanlarımızın kurbanlarının ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması konusunda özverili çalışmalar yapacaklarına olan inancından bahsetti.

Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin Albayrak ise burada yaptığı konuşmada, Türkiye Diyanet Vakfı Trabzon şubesinin TDV hayır hizmetlerindeki yerinden bahsetti. Albayrak, Trabzon’un Hediyem Kur’an Olsun Kampanyasına 59 bin adet Kur’an-ı Kerim bağışladığını ve Halep’te İnsanlık Ölmesin Kampanyasına ise 250 bin lira değerinde yapmış olduğu katkıyı hatırlattı. Genel Mürdümüz, geçen yıl Trabzon’un vekâletle kurban organizasyonuna yaklaşık iki bin kurbanla katıldığını; bunun da %17’lik bir artışa karşılık geldiğini ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmasının devamında kurbanın insani ve İslami boyutundan söz eden Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin Albayrak, bu milletin varlıkta ve darlıkta her zaman görev başında olduğunu söyledi. Himmet adı altında dini istismar ederek yardım toplayıp milletimizin emanetini zayi edenlere necip milletimiz gereken cevabı vermiştir, şeklinde konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluş sürecine de değinen Albayrak, misyon ve vizyonumuzu çok iyi bilmeli, dinimize hizmet eden geçmiş hoca efendilerin çalışmalarını örnek almalı ve Din-i Mübin-i İslam’ın hadimi olmalıyız, dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Proje koordinatörü Mikail Çolak ise, ülkemizde ve tüm dünyada mazlumların yolumuzu gözlediğini belirterek vekâletle kurban kesim programının amacı, proje ekibinin oluşturulması, kurban fiyatlarının belirlenmesi, kurbanların satın alınması, bağışların kabulü, kesim ve dağıtım yapılacak ülkelerin belirlenmesi gibi konulara değinerek bağış sayıları hakkında istatistiki bilgiler verdi.

Çolak, vekâletle kurban bağış bedelinin 2018 yılında yurt içinde 850 TL, yurt dışında ise 625 TL olduğunu söyleyerek kampanyanın 20 Ağustos’ta sona ereceğini, bağış yapmak isteyenlerin Müftülüklere ve Türkiye Diyanet Vakfı Şubelerine bağış yapabileceklerini ifade etti.

Programın sonunda Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin Albayrak hocamız İl müftülüğümüz tarafından ilimiz genelinde düzenlenen ve vatandaşlarımızın yaklaşık 59 bin Kur’an-ı Kerim bağışladığı Hediyem Kur’an Olsun – Hedef 61 Bin Projesi ile ilgili İl Müftümüze Plaket ve Teşekkür Belgesi verdi.

İl Müftümüz Osman Aydın hocamız da Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin Albayrak ve Türkiye Diyanet Vakfı Proje koordinatörü Mikail Çolak hocalarımıza müftülüğümüz adına çiçek ve hediye takdiminde bulundu.

Program  Din Hizmetleri Genel Müdürümüz Bünyamin Albayrak hocamız'ın yaptığı dua ve toplu resim çekiminin ardından sona erdi.