07.04.2017

Trabzon İl Müftülüğü 2017 Kutlu Doğum Haftası Etkinlikleri

HZ. PEYGAMBER VE GÜVEN TOPLUMU” temalı 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasında Trabzon İl Müftülüğünce yapılacak faaliyetler şu şekilde planlanmıştır.

1-AÇILIŞ PROGRAMI: 17 Nisan 2017 Pazartesi günü saat 13.00’te Meydan Parkında gerçekleştirilecek olan açılış programında, her yıl olduğu gibi, Mehter Konseri, Kutlu Doğum Aşı (pilav-ayran) ikramı ve gül takdimi yapılacaktır.

2-ANA PROGRAM: 17 Nisan 2017 Pazartesi günü Saat 20:00’de 19 Mayıs Kapalı Spor Salonunda yapılacak olan Kutlu Doğum Haftası Trabzon ana programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL konuşmacı olarak katılacaktır.

3-KADINLAR PROGRAMI: 18 Nisan 2017 Salı günü Saat 14:00’te Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu kadın vaizleri tarafından kadınlara yönelik Kutlu Doğum Paneli düzenlenecektir.

4-KUR’AN-I KERİM ZİYAFETİ: 20 Nisan Perşembe günü saat 20:00’de Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde halkımıza yönelik düzenlenecek olan Kur’an-ı Kerim Ziyafeti Programına ilimizde görev yapan hafız hocalarımız katılacaktır.

5-SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI ve ÖDÜL TÖRENİ: İl Müftülüğümüzle İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında İlimiz Ortahisar ilçesine bağlı ortaokullarda okuyan öğrencilerimize yönelik 07 Mayıs 2015 günü Siyer-i Nebi” yarışması düzenlenmiştir. Sınavda dereceye giren öğrenciler için 12 Mayıs 2017 Cuma günü saat 15:00’te Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezinde ödül töreni düzenlenecek ve dereceye giren öğrencilerimize ödülleri bu programda verilecektir.

6-DİĞER ETKİNLİKLER:

a-) Hafta boyunca İl Müftülüğü olarak, başta İl merkezimiz olmak üzere İlimiz genelinde resmi Kurum ve Kuruluşlar, Huzur Evleri, Sevgi Evleri, Cezaevleri, Şehit ve Gazi Ailelerinin ziyaret edilmesi ve Liselerde okuyan gençlerimizle buluşma programı planlanmıştır.

b-) Hafta boyunca İlçe Müftülüklerimiz tarafından da Hz Peygamber’in Güven Toplumu’nun inşası yönündeki örnekliğinin ele alınacağı pek çok etkinlik düzenlenecektir.

c-) Hafta boyunca Camilerimizde Kur’an-ı Kerim ziyafetleri, Mevlid-i Şerif programları, belli camilerimiz merkez olmak üzere bölge konferansları gibi etkinlikler düzenlenecektir.

d-) Peygamberimizin 1446. doğum yıl dönümü münasebetiyle İl genelinde okutulmuş olan 1446 Hatm-i Şerif ’in duası 21 Nisan 2017 Cuma günü Cuma namazı öncesinde İskenderpaşa Camii’nde yapılacaktır.

“Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temasıyla düzenlenecek olan 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasının şehrimiz, ülkemiz ve gönül coğrafyamızdaki tüm kardeşlerimiz için iyilik ve güzelliklere vesile olmasını Yüce Rabbimizden niyaz ediyoruz. Gerçekleştirilecek tüm etkinliklere halkımızın teşriflerini bekliyor, selam, sevgi ve muhabbetlerimizi sunuyoruz.

Trabzon İl Müftülüğü