12.07.2017

15 Temmuz Şehitlerinin Kabrlerine Ziyaret

“Ezanları Susturan Darbelerden Darbeleri Susturan Salâlara” şiarıyla 15 Temmuz 2016 tarihinin yıl dönümü münasebetiyle Valimiz Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Müftümüz Keramettin Demir, Trabzon Milletvekilleri ve diğer Trabzon protokolüyle beraber 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında ilk olarak 15 Temmuz Şehitlerimizin kabirlerini ziyaret etti.

İlk Olarak Şehidimiz Samet Uslu’nun Akçaabat Salacık Yalı mahallesindeki kabrini ziyaret eden protokol, akabinde Yomra Oymalı mahallesindeki Şehidimiz Sedat Kaplan'ın, son olarak da, Şehit J. Kom. Onb. Resul Adanur'un Yomra Özdil mahallesindeki kabirlerini ziyaret etti. Ziyaretlerde şühedanın ruhlarına ithafen Kur’an Tilaveti yapıldı ve İl Müftümüz Demir tarafından bütün şühedanın ruhları için dua edildi.

Ziyaretler protokolün şehitlerimizin kabirlerine karanfil bırakmasıyla sona erdi.