18.10.2017

GENÇLİK KOORDİNATÖRLERİ VE MANEVİ REHBERLERE SEMİNER

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından gençlere yönelik din hizmetlerini İlimiz genelinde koordine etmek üzere İlçe Gençlik Koordinatörleri belirlenmiş ve kendilerine bir seminer düzenlenmiştir. Seminere ayrıca KYK Manevi Rehberleri de katılmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığımızın Gençlere yönelik din hizmetlerinin yapılandırılmasından sorumlu Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök hocamızın konuşmacı olarak davet edildiği seminer programına İl Müftümüz Keramettin Demir, KYK Trabzon İl Müdürü Adnan İpekdal, İl Müftü Yardımcılarımız Sıtkı Kaya ve Hadi Keskin, İlçe Gençlik Koordinatörleri ve KYK Manevi Rehberleri katıldı.

Nurdoğdu Cami İmam-Hatibi ve yeni KYK Manevi Rehberi Mustafa Akdaş tarafından tilavet olunan Kur’an-ı Kerim ile başlayan programda, İl Müftümüz Keramettin Demir bir selamlama ve bilgilendirme konuşması yaptı. İl Müftümüz Trabzon merkez ve ilçelerinde il müftülüğü himayesinde yürütülen gençlere dönük hizmetlerden ve diğer kurumlarla yapılan protokollerden bahsetti. Hem ilçe koordinatörlerine, hem de KYK Manevi rehberlerine gençlere yönelik hizmetleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu. İl müftülüğü olarak gençlere dönük yapılacak her güzel girişime destek vereceklerini ifade etti. Toplantıya katılanlara başlarılar diledi.

Seminerde il müftülüğümüzün merkez ilçe özelinde yürüttüğü faaliyetlerle ilgili ise önce Aile ve Dini Rehberlik bürosu ve aynı zamanda Trabzon il gençlik koordinatörü Uzman Vaiz Ayşe Yılmaz, milli eğitim müdürlüğü ile müftülüğümüzün yaptığı “Gencim maneviyatım temel dayanağım” adlı projeden ve son üç yıldır lise gençlerine dönük yürütülen faaliyetlerden bahsetti. İlimiz Ortahisar ilçe vaizi Ahmet Taş ise, il müftülüğümüzün yine merkez ilçe özelinde projelendirerek hayata geçirdiği “Cami arkadaşım olsun” ve “Caminin ziyneti, toplumun geçleri” isimli projelerden bahsetti. Cami arkadaşım olsun projesi ile tarihi camilerin öğrenciler tarafından ziyaret edilmesi ve caminin tanıtılması hedeflenmekte iken Caminin ziyneti, toplumun geçleri isimli proje ile ise her camiye bir gençlik kolu kurulmasının hedeflendiğini ifade etti. Son bir yıldır bu iki proje ile ilgili yapılanlardan bahseden Ahmet Taş, cami gençlik kolları projesinde önemli ilerlemeler kaydedildiğini, Cami gençlerine hediye edilen kitapları okumak suretiyle, okur-yazar buluşması gerçekleştirildiğini ve Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle de 320 gencin Çanakkale’ye geziye götürüldüğünü ifade etti.

Programa misafir olarak katılan KYK İl Müdürü Adnan İpekdal ise, Üniversiteli gençlerin yaşadığı sıkıntılardan bahsetti. Manevi açlık içerisinde, sapkın inançların kuşatması altında kendini bulmaya çalışan ve doğru bir istikamet arayan gençlere manevi rehberlik yapacak arkadaşların görevlerinin önemini ifade etti.

Son olarak Ankara’dan Diyanet İşleri Uzmanı Mustafa Soykök hocamız ilçe koordinatörleri ve manevi rehberlere “Diyanet İşleri Başkanlığımızın Gençlere Dönük Çalışmalarında Metodoloji” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Soykök hoca sunumunda gençlere dönük hizmetleri yürüten hem koordinatör hem de “manevi rehber hocalarımızın metodu Kur’an ve Hz. Peygamber’in metodu olmalıdır” dedi. Bir koordinatör veya menevi rehberin gençlere güven veren, duruşuyla onları etkileyen ve onların dertlerini dinleyerek manevi çözümler üreten iyi bir arkadaş, iyi bir abi ya da abla olmaları gerektiğini, aksi halde gençlerle iletişim kurulamayacağını dile getirdi.

Program il müftülüğümüz Din Hizmetleri Uzmanı ve aynı zamanda İl Gençlik Koordinatörü Ahmet Akkuş tarafından yapılan kısa bir değerlendirme ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.