01.12.2017

KARDEŞLİĞİMİZ ENGEL TANIMAZ

Dünya Engelliler Günü Münasebetiyle Valiliğimizin himayesinde İl Müftülüğümüz ve Büyükşehir Belediyemizin ortaklaşa düzenlediği “Kardeşliğimiz Engel Tanımaz” temalı program Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Ortahisar Müftülüğümüze bağlı işaret dili ve görme engelli sınıflarımızda okuyan engelli öğrencilerimizin sahne aldığı programa Valimiz Sayın Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Seyfullah Kınalı, İl Müftümüz Keramettin Demir, kurum ve daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

İşaret dili ile okunan İstiklâl Marşı’nın ardından görme engelli öğrencilerimiz tarafından Kur’an-ı Kerim tilavet edildi. Başkanlığımızca hazırlanan “En Büyük Engel Önyargıdır” isimli sinevizyon gösteriminden sonra görme ve işitme engelli öğrencilerimiz sahnede öğrendiklerinden küçük kesitler sunmak suretiyle toplumda engellilere dönük bir farkındalık oluşturma gayretinde oldular.

Programın  sonunda İl Müftümüz Keramettin Demir “İslam’ın Engellilere Yaklaşımı” konusunda kısa bir sunum gerçekleştirdi. “Peygamber Efendimiz’in Mevlid-i Nebî haftası içerisinde bulunduğumuzu hatırlatarak her alanda olduğu gibi engellilere yaklaşım konusunda da bizim en güzel örneğimiz Hz. Peygamber efendimizdir. Pek çok örnek olmasına rağmen çok iyi bildiğimiz ve Abese suresinin inzâl buyurulmasına sebebiyet veren görme engelli sahabi Abdullah ibn. Ümmi Mektûm ‘u örnek olarak vermek istiyorum. Efendimiz görme engeli bulunmasına rağmen Abdullah ibn Ümmi Mektûm ‘u defalarca yerine vekil tayin etmişti. Efendimiz tarafından herhangi bir ayrım ya da dışlama söz konusu edilmemişti engellilere yaklaşımda. Peygamberimizi örnek almak suretiyle bizler de engelli kardeşlerimize her türlü yardım ve desteği sağlamalıyız” diye konuştu ve  programda emeği geçen herkese ve katılımlarından dolayı sayın valimiz ve diğer misafirlere teşekkür etti.

Program hediye takdimi ve toplu resim çekilmesinin ardından sona erdi.