10.03.2018

“ADALET VE HAKKANİYET BAĞLAMINDA KADIN” konulu konferans düzenlendi.

İl Müftülüğümüz tarafından 9 Mart Cuma günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde, 8 Mart Dünya Kadınlar günü münasebetiyle "Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu konferans düzenlendi. Programa Valimiz Sayın Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz Hanımefendi’nin yanı sıra İl Müftümüz Keramettin Demir, Müftü Yardımcımız Melek Menteşe, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizlerimiz ile Kur’an Kursu öğreticileri ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından kısa bir selamlama konuşması yapan İl Müftümüz Keramettin Demir salondan ayrıldı. Program, kadın görevliler tarafından yapılan sahne etkinlikleri ile devam etti.

Programın sonunda İl Müftü Yardımcımız Melek Menteşe "Adalet ve Hakkaniyet Bağlamında Kadın" konulu konferans verdi. Konuşmasında İslam’ın kadına verdiği değerden bahseden Menteşe günümüzde bazı yanlış kadın algılarına vurgu yaptı. Kadın’ın hak ettiği değeri ancak İslam sayesinde elde edebileceğini asr-ı saadetten örnekler vermek suretiyle ortaya koydu.

Program toplu resim çekiminin ardından sona erdi.