27.03.2018

GENÇLİK KOORDİNATÖRLERİ ÇALIŞTAYI

26 Mart 2018 Pazartesi günü İl Müftümüz ’ün başkanlığında Müftülüğümüz Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonu’nda İlçe Gençlik Koordinatörleri çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya, İl Müftümüzün yanı sıra İl Müftü Yardımcılarımız Sıtkı Kaya ve Melek Menteşe, İl Gençlik Koordinatörleri Din Hizmetleri Uzmanı Ahmet Akkuş, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Uzman Vaizi aynı zamanda İl kadın Gençlik koordinatörü Ayşe Yılmaz ile İlçe gençlik koordinatörleri katıldı.

Programda konuşma yapan İl Müftümüz Keramettin Demir, Trabzon merkez ve ilçelerinde il müftülüğü himayesinde gençlere dönük yürütülen hizmetlerden ve diğer kurumlarla yapılan protokollerden bahsetti. “Gençlerle ilgili hemen her kurum birçok faaliyet içerisinde. Herkes gençleri elde etmek için birşeyler yapıyor. Kimi faydalı, kimi ise zararlı. Gençlerin bize karşılık verebilmesi için ilk adımı bizim atmamız gerekiyor. Hz. Peygamber’in metodu, metodumuz olmalıdır. Kendimizi gençlere kabul ettirebilmek için ilk olarak kendimizi sevdirebilmeliyiz,” şeklinde konuşan İl Müftümüz, İlçe koordinatörlerine, gençlere yönelik hizmetleriyle ilgili tavsiyelerde bulundu. İl Müftülüğü olarak gençlere dönük yapılacak her güzel girişime destek vereceklerini ifade etti. Toplantıya katılan koordinatörlere başlarılar diledi.

İl Müftü Yardımcılarımız tarafından Başkanlığımızın gençlere yönelik yürürlüğe koyduğu Gençlik Çalışmaları Yönergesi değerlendirildi. İlçe Koordinatörlerinin faaliyetlerinin değerlendirildiği çalıştayda, koordinatörlerin önerileri de not edildi. Program İl Müftümüz tarafından İlçe Koordinatörlerine verilen öğle yemeği ikramı ile sona erdi.