02.04.2018

DİYANET İŞLERİ BAŞKAN YARDIMCIMIZ SELİM ARGUN TRABZON ’DA

Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Yrd.Doç.Dr. Selim Argun, İl Müftülüğümüz tarafından Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Çanakkale'yi Anlamak" konulu konferansa katıldı.

Düzenlenen programa, Başkan Yardımcımız Selim Argun’un yanı sıra Vali Yardımcımız Nusret Şahin, İl Müftümüz Keramettin Demir, Daire Amirleri, Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, İl Müftümüz Keramettin Demir, açılış konuşması yaptı. Konuşmasında Başkan Yardımcımız Selim Argun’a, “Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği ve Kanuni'nin doğduğu şehir TRABZON’a hoş geldiniz” diyen Müftümüz, konferansa katılan diğer tüm konuklara teşekkürlerini ileterek sözü Argun’a bıraktı.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Yrd.Doç.Dr. Selim ARGUN, tarihi, konumu ve gönlünde yatan Trabzon özlemi ile özellikle İlimize gelmek istediğini dile getirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfının yurt içi ve yurt dışında yürüttüğü çalışmalardan bahseden Argun, "Türkiye Cumhuriyeti'miz, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Yurt Dışı Akraba ve Topluluklar Başkanlığı, Yunus Emre Enstitüsü, Türkiye Maarif Vakfı, Anadolu Ajansı, Tük Hava Yolları, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı da Anadolu'nun kadim değerlerini oralarda temsil etmeye çalışıyor. Bu konuda da sizlerin her zaman desteğini gördük. Afrika'daki açılan su kuyuları, katarakt ameliyatları başta olmak üzere 'Hediyem Kur'an olsun' Projesi ve kurban organizasyonu olarak sizleri oralarda temsil ediyoruz. Dünya, Türkiye'yi ilham havzası olarak görüyor. Bundan emin olun." diyerek devam etti.

“Çanakkale’yi Anlamak” konulu konferans veren Argun, "Bugün Çanakkale yer altı nüfusu, yer üstü nüfusundan fazla nadir şehirlerden bir tanesidir. Bu süreç devam edeceğe benziyor. Çanakkale, istiklal ve istikbal ruhumuzu iyi kavramamız, gençlerimize bu misyonu, ruhu, aşkı, vatan sevgisini, din muhabbetini aşılamamız gerekiyor. Devir zor, daha da zorlaşıyor. Türkiye fiili olarak savaş halinde olan bir ülke ve bizim buna karşı hazırlıklı olmamız, sorumluluklarımızın bilincinden olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Konferansın ardından Vali Yardımcımız Nusret Şahin tarafından Başkan Yardımcımız Selim Argun ‘a hediye verildi. İl Müftümüz Keramettin Demir ise hem ilimize teşriflerinden dolayı hemde “Çanakkale’yi Anlamak” konulu konferansı için Argun’ a plaket takdim etti.