17.04.2018

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Kız Öğrenciler ve Kadınlar Trabzon İl Birinciliği Yarışması

Başkanlığımızca Kur’an Kurslarımıza katılımı artırmak ve yüce kitabımızı güzel okumaya teşvik etmek amacıyla ilimiz genelinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasının 18 yaş altı kız öğrenciler kategorisi il birinciliği finali 17 Nisan 2018 Salı günü saat 14:00’da il müftülüğümüz Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans salonunda yapıldı.

İl Müftü Yardımcımız Sıtkı Kaya’nın başkanlığında İl Müftü Yardımcımız Melek Menteşe ve İl Müftülüğü Vaizi Nuray Özben’den oluşan komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Arsin ilçe müftülüğüne bağlı Çiçekli Yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Nisanur Yılmaz il birincisi oldu ve 27 Nisan 2018 tarihinde Rize’de yapılacak olan bölge birinciliği finalinde ilimizi temsil etmeye hak kazandı.

Yarışmaya Ortahisar İlçesinden katılan Kavala Mahallesi Kız Kur’an Kursu öğrencisi Hüsna Kıran ikinci olurken, yarışmaya Of ilçesi adına katılan Merkez Kız Kur’an Kursu öğrencisi Meryem Terzioğlu ise üçüncü oldu.

Yarışmaya 18 yaş üstü kategoride katılan Ortahisar ilçe müftülüğüne bağlı Gazi Paşa Mahallesi Koçlar Apartmanı Kur’an Kursu’ndan Fatma Alemdağ il birincisi olurken, yarışmaya Akçaabat ilçe müftülüğüne bağlı Söğütlü Mahallesi Fatih Kur’an Kursu’ndan katılan Gülcan Hatipoğlu il ikincisi olmuştur.

Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara müftülüğümüzce hediyeler verildi. Toplu resim çekiminin ardından program sona erdi.