01.06.2018

AFGANİSTANLI GÖÇMENLERE İFTAR YEMEĞİ

Trabzon Müftülüğü, İlimizde hayatını sürdüren Afganistanlı mültecilere iftar yemeği verdi.

Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Cami binası bahçesinde gerçekleşen iftara Diyanet İşleri Başkanlığımız Yabancı Dil ve Lehçelerde Yayınlar Daire Başkanımız Yıldıray Kaplan, İl Müftümüz Osman Aydın, Müftü Yardımcılarımız, Ortahisar İlçe Müftümüz Âdem Aygül, Camii İmam Hatipleri ve çok sayıda Afganistanlı çocukları ile birlikte katıldı.

Müftülüğün düzenlediği iftar davetinden memnun olduğunu söyleyen Afganistanlı vatandaşları Trabzon’da temsil eden Afganistan Hazaraları Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muhammet GÜL ”Çok teşekkür ediyoruz. Afganistan’dan Trabzon’a geldik, burada yaşıyoruz. Ülkeniz her durumda bizden yardımını esirgemedi. Allah razı olsun. Her şeyden çok memnunuz.” diye konuştu.