14.06.2018

2018 RAMAZAN AYI AİLE VE DİNİ REHBERLİK FAALİYETLERİ

Bu yıl İsraf olmasın” temasıyla düzenlenen 2018 Ramazan ayı faaliyetleri kapsamında İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu görevlilerimiz tarafından Ramazan ayı boyunca pek çok faaliyet düzenlendi.

Belirlenen tema çerçevesinde Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Kuran Kursu ve Konaklar Kuran Kursunda Kadın Buluşmalarının yanı sıra kadınlara ve gençlere yönelik toplu iftar programları icra edildi. İl Müftü Yardımcısı Melek Menteşe ve diğer ADRB görevlileri ve Kur’an Kursu hocalarımızın katılımları ile gerçekleştirilen programlar kılınan teravih namazlarının ardından sona erdi.

Ramazan ayı boyunca Hastanelere, Huzurevlerine ve Yetiştirme Yurtlarına ziyaretler yapıldı, orada kalan ve hizmet götürülen çocuk ve gençlerimizle beraber iftar programları düzenlendi.

Her hafta Kur’an Kursu öğreticilerimiz tarafından şehitlerimiz için hatim okundu ve ilgili şehit aileleri ziyaret edilerek okunan hatimlerin duası evlerde yapıldı.

Ayrıca daha evvel belirlenen ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardım yapıldı. Ülkemizde mülteci olarak bulunan aileler de Ramazan ayı boyunca unutulmadı.

Yine ay boyunca Ramazan ayının teması başta olmak üzere TRT Trabzon Radyosu ve Trabzon Bayrak FM Radyosunda programlar düzenlendi.