07.08.2018

Yaz Kur’an Kursu Öğrencileri İl Birinciliği Yarışması

Yaz Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimiz arasında yapılan Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler il birinciliği yarışması 07 Ağustos 2018 Salı günü İl Müftülüğü Niyazi Şahinbaşoğlu konferans salonunda yapıldı. Yarışmaya Trabzon genelindeki yaz Kur’an Kurslarımızda eğitim gören ve yapılan yarışmalarda ilçe birincisi olmuş kız ve erkek öğrenciler ile öğrencilerin hocaları ve velileri katıldı.

Yarışmaya katılan öğrencilere Kur’an-ı Kerim, Tecvid, Dua ve Sure Mealleri ve Dini Bilgiler alanlarından toplam 40 soru yöneltildi. İl Müftü Yardımcımız Melek Menteşe başkanlığında İl Müftülüğü Vaizi Nuray Özben ve İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Osman Küçük’ten oluşan komisyon tarafından yapılan değerlendirmede yarışmadaki tüm soruları doğru cevaplandıran Arsin İlçe Müftülüğü Örnek Mahallesi Yeni Camii Yaz Kur'an Kursu öğrencisi Mukaddes Şahin kızlar kategorisinde il birincisi olurken, yine soruların tamamını doğru cevaplayan Akçaabat İlçe Müftülüğü Zavrak Apartmanı Yaz Kur'an Kursu öğrencisi Mehmet Akif Alpay da erkekler kategorisinde il birincisi oldu.

İl Müftü Vekilimiz Sıtkı Kaya tarafından yarışmaya katılan tüm öğrencilere hediyeler verildi. Yarışma programı toplu resim çekiminin ardından sona erdi.