13.08.2018

“GENÇ SINIFLAR”DAN DÖNEM SONU PROGRAMI

Bu yıl yaz döneminde Fatih Mahallesi ve Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Kur’an Kursları’nda başlatılan “Genç Sınıflar” projesinde yaz etkinlikleri, gençlerimizin sahneledikleri dönem sonu programı ile tamamlandı.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi konferans salonunda icra edilen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından açılış konuşması yapan il müftü yardımcımız Melek Menteşe, gençlere yönelik yaz dönemi çalışmalarına duyulan ihtiyaçtan bahsederek, bu yaz başlatılan çalışmada Kur’an eğitimine ilaveten tefsir, hadis, siyer, ilmihal dersleri, haftalık etkinlikler ve hobi dersleri ile zengin içerikli bir program uygulandığını belirtti. Bu yıl Fatih Mh. Kur’an Kursu’nda Havva Bostan, Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Kur’an Kursu’nda Havva Şahinoğlu hocalarımızın kontrolünde, il ve Ortahisar ilçe vaizlerimizin de katkılarıyla faaliyet sunan “Genç Sınıflar”ın, önümüzdeki yıllarda yaygınlaştırılacağı müjdesini veren müftü yardımcımız, öğrenci, veli ve hocaları tebrik ederek konuşmasını tamamladı.

“Genç Sınıf Korosu” tarafından sunulan ilahi dinletisi ile devam eden programda, tiyatro gösterileri ilgi ile izlendi. Üç öğrenci tarafından okunan “30 Kuş” şiiri ise büyük beğeni topladı ve salonda duygu dolu anlar yaşandı. Program duanın ardından kurs hocalarına ve öğrencilerine yapılan hediye takdimi ile sona erdi.

“Genç Sınıflar” projesinin, yıl içinde farklı etkinliklerle sürdürülmesi planlanmaktadır.