2015 - 2016 Umre Sezonu İşlemleri

KAYIT İÇİN İZLENECEK YOL

Umreye gitmek isteyen vatandaşlarımız, umre Konaklama Türlerinden tercih ettiği türe ait “Banka Kodu” ile anlaşmalı bankalara açtırılan Umre Kurumsal Tahsilat Hesabı’na;

o    T. Vakıflar Bankası,

o    T.C. Ziraat Bankası,

o    Ziraat Katılım Bankası,

o    T. Halk Bankası,

o    Akbank,A.Ş.,

o    Albaraka Türk Katılım Bankası

o    A.Ş.Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.

o    Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.

Bankalarından herhangi birine ücreti yatırdıktan sonra kendisine en yakın İl veya İlçe Müftülüğünde ya da elektronik ortamda www2.diyanet.gov.tr adresinde “Umre Kayıt Ekranı” ndan yapabileceklerdir.

KAYIT İÇİN İSTENİLEN BELGELER

·         FORM: Müraacatlarını yaptıktan sonra, müftülüklerden alacakları “2015-2016 Yılı Umre Kayıt Formu’nu 2 nüsha halinde doldurarak aşağıdaki belgeler ile bir nüshasını ilgili müftülüğe teslim edeceklerdir.

·         PASAPORT: Katılacağı tur tarihi itibariyle geçerlilik süresi en az bir yıl olan çipli pasaport

·         DEKONT: Ücretin yatırıldığını gösterir banka dekontu,

·         45 yaşından küçük olup eşleriyle birlikte gidecek bayanlardan evlenme cüzdanı fotokopisi,

·         45 yaşından küçük hanımlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden birinci derece erkek akrabasıyla gidecek olanlardan refakat belgesi (vukuatlı nüfus kayıt örneğinin aslı), birinci derecede akrabası olmayanların ise, örneğini müftülükten temin edecekleri noterden alınacak muvafakatname ve taahhütname, (Bu belge Suudi Arabistan Büyükelçiliği’nden / Konsolosluğundan vize almak için gereklidir.

·         45 yaşından küçük hanımlar ile 18 yaşından küçük erkeklerden umreye birinci derece erkek akrabası ile gitmeyenlerin umre ücretlerini kayıt yaptıracakları il veya ilçe müftülükleri ile görüştükten sonra yatırmaları gerekmektedir. Aksi takdirde vize probleminden dolayı umreye gidememe durumu söz konusu olabilir.

·         AŞI: Umre yolcuları ücretin yatırıldığına dair banka dekontunu ibraz etmek sureti ile il sağlık müdürlüklerince müftülüklere bildirilen sağlık merkezlerinde koruyucu “Menenjit ACW135Y” aşısını yaptıracak ve aşı kartını umre yolculuğu boyunca yanında bulunduracaktır.

·         Aşı yaptıracaklar Trabzon 1 No’lu Toplum Sağlığı Merkezinden Salı ve Cuma günleri ulaşabilirsiniz.

TRABZON İLİ 2015-2016 UMRE SEZONU SEMİNER PROGRAMI

Başlama Tarihi: 06 Aralık 2015

Bitiş Tarihi: 24 Mart 2016

Seminerler yukarıda belirtilen tarihler arasında Trabzon İl Müftülüğü Niyazi ŞAHİNBAŞOĞLU konferans salonunda yapılacaktır.

İletişim :

Trabzon İl Müftülüğü