17.02.2017

“Biz Bize İlmi Derinlik”

İl Müftülüğümüz tarafından Ortahisar İlçe Müftülük personeline yönelik “Biz Bize İlmi Derinlik” İsimli yeni bir proje başlatıldı.

“Biz Bize İlmi Derinlik” ismi ile yürütülen projede İmam-Hatip ve Kur’an Kursu öğreticilerimizin ilmi alt yapılarını desteklemek ve değişen zaman dilimlerinde günümüz meselelerine ufuk açıcı yaklaşımlar sergilemelerine yardımcı olmak amaçlanmaktadır.

Ortahisar İlçe Müftülüğümüzün aylık mutat toplantılarında yürütülen proje kadın ve erkek görevlilere dönük iki oturum halinde ve konferans tarzında gerçekleştirilmektedir. Her ay İl Müftülüğümüz irşat kurulunca belirlenen bir konu alanında uzman bir personel tarafından katılımcılara aktarılmaktadır.

İl Müftümüz Keramettin Demir tarafından sunulan “Amellerde İhsan” konusu ile başlayan “Biz Bize İlmi Derinlik” projesinde “Çağdaş İtikat Problemleri”, “Şiddet Mağduru Kadınlar”, “Mahremiyet”, “Kimlik ve Temsil” gibi çeşitli konular ele alınmaktadır

Ortahisar İlçe Müftülüğünün Şubat ayı toplantısında “Dini Argümanlarda Yanlış Kadın Algıları” konusu ele alındı. İl Müftü Yardımcımız Hadi Keskin erkek din görevlilerine, İl Müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu vaizi Emine İpekdal ise kadın din görevlilerine konu ile alakalı sunum gerçekleştirdi.