26.05.2017

“SADAKAT ve GÜVEN BAĞLAMINDA AİLE” PANELİ

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Aile haftası münasebetiyle toplumun temeli olan ailede sadakatin bir değer olarak varlığına dikkat çekmek, ahlaki değerlerin hayatımızdaki önemini gündeme taşımak amacıyla ilimiz de dâhil olmak üzere birçok ilde “Sadakat ve Güven Bağlamında Aile” konferans ve panel tertip edilmiştir. Bundan hareketle il müftülüğümüz tarafından 25 Mayıs 2017 Perşembe günü Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde “Sadakat ve Güven Bağlamında Aile” paneli düzenlenmiştir. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle açılışı yapılan panelde İl Müftümüz Keramettin Demir de bir açılış konuşması yaptı.

Oturum başkanlığını KTÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu’nun yaptığı “Sadakat ve Güven Bağlamında Aile” temalı panelde İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden aynı zamanda Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi olan Prof. Dr. Zekeriya GÜLER, “Kur’an ve Sünnette Sadakat İlkeleri”, başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Gürses, “Gelenekten Günümüze Değişen ve Dönüşen Aile” konusunda, İstanbul’dan Uzman Psikolog Rukiye Karaköse ise “Eşler Arası Sadakat ve Güven İlişkisinin Psiko-Sosyal Temelleri” konusunda katılımcılara bilgiler verdi.

Program İl Müftümüz Keramettin Demir tarafından misafir konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.