27.07.2017

Hacı Adaylarına Seminer Düzenlendi

2017 yılı Hac sezonunda Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonu ile Trabzon’dan kutsal topraklara gidecek hacı adaylarımıza Müftülüğümüz Niyazi Şahinbaşoğlu konferans salonunda hac seminerleri düzenlendi. Seminere İl Müftümüz Keramettin Demir, İl Müftü Yardımcılarımız ile Din görevlileri ve hacı adayları katıldı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından hacı adaylarımıza bir konuşma yapan İl Müftümüz Demir, hacı adaylarımıza çıkacakları bu kutlu yolculukları sebebiyle tebriklerini iletti. Hacı adaylarımızdan milletimizin ve memleketimizin selameti için Kâbe’de ve peygamber efendimizin manevî huzurunda hayır duada bulunmalarını isteyen il müftümüz, hacı adaylarımıza hac ibadeti hakkında bilgiler verdi ve kendilerine hayırlı yolculuklar diledi.

Ardından kafile başkanları, din görevlileri ve hacı adayları kendi aralarında buluştu, hac ibadeti ve hac yolculuğu ile ilgili genel kurallar değerlendirildi. Yapılan dua ile seminer sona erdi.

Müftülük yetkililerince Trabzon’dan ilk hac kafilesinin 18 Ağustos Salı günü Medine’ye hareket edeceği bildirildi.