03.08.2017

Trabzon’da “Cami – Çocuk” Buluşması

Trabzon’da Yaz Kur´an Kurslarında eğitim gören çocuklar Ortahisar İlçe Müftülüğüne bağlı 2 Nolu Bostancı Camiinde bir araya gelerek “Cami-Çocuk Buluşması” Programı gerçekleştirildi.

Çevre Mahalle camileri olan Kalkınma Mah. Camii, 2 Nolu Bostancı Mah. Camii ve Kurşunoğlu Camii öğrencileri toplanarak bir araya getirildi ve öğrenciler kurslarda aldıkları eğitimin uygulamasını yaparlarken aynı zamanda camide eğlendiler.

2 Nolu Bostancı Camii’nde düzenlenen “Cami-Çocuk Buluşması” programına İl Müftümüz Keramettin Demir, Ortahisar İlçe Müftüsü Âdem Aygül, değişik camilerde görevli İmam-Hatipler ve Kur’an kursu öğreticileri ile Çok sayıda öğrenci ve aileleri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda bir konuşma yapan İl Müftümüz Demir, “Amacımız, çocuklara camiyi sevdirmek. Cemaatle çocuğun kaynaşmasını sağlamaktır. Hem cemaatle kaynaştırıyoruz, hem camiyle tanıştırıyoruz hem de caminin içindeki bölümleri onlara tanıtıyoruz” dedi. Hz. Muhammed’in (S.A.V) çocukları çok sevdiğini anımsatarak, bu etkinlikte emeği geçen hocalara teşekkür etti.

Programda çocuklar tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti, Allah sevgisi konulu vaaz, Peygamber sevgisi konulu hutbe sunumu gerçekleştirildi. Ayrıca program dâhilinde çocuklar tarafından ilahi ve şiir dinletisi, bilgi yarışması, sessiz anlatımın ardından çocuklar için dua edildi.

Program çocuklara verilen ikram ve çeşitli hediyelerle son buldu.