15.08.2017

VEKÂLETLE YOLUYLA KURBAN KESİMİ BÖLGE TOPLANTISI

Diyanet İşleri Başkanlığının Vekâlet Yoluyla Kurban Kesimiz Organizasyonu Bölge Toplantısı 15 Ağustos Salı günü İl Müftülüğümüzün ev sahipliğinde Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans salonunda yapıldı. Toplantıya Trabzon İl ve İlçelerinin yanı sıra Artvin, Giresun, Gümüşhane ve Rize il ve ilçe müftüleri ile müftülük temsilcileri katıldı.

Ortahisar İlçe Müftülük Vaizi Ahmet Taş'ın sunuculuğunu yaptığı ve Ortahisar İlçesi Nurdoğdu Camii İmam Hatibi Mustafa Akdaş'ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış ve selamlama konuşmasını İl Müftü vekilimiz Sıtkı Kaya yaptı. İl Müftü Vekili Sıtkı Kaya, "Fatih'in fethettiği, Yavuz'un yönettiği ve Kanuni'nin doğduğu Trabzon'a hoşgeldiniz" diyerek başladığı selamlama konuşmasında vekaletle kurban organizasynunun öneminden bahsetti. Vekalet yoluyla kestirdiğimiz kurbanların aslında maddi bir paylaşım olmaktan daha öte bir kardeşlik anlamı taşıdığına vurgu yaptı ve uzaktan yakından toplantıya katılan misafirlere teşekkür etti.

Toplantıya Başkanlık Merkezden katılan Atama 2 Dairesi Başkanı Dr. Muhammet Ali Asar ise Vekâletle Kurban kesimi ve kardeşlik ve yardımlaşma anlayışımız üzerine bir konuşma yaptı. Türkiye Diyanet Vakfınca hazırlanan vekâletle kurban kesimi tanıtım videolarının da gösterildiği vekâletle kurban kesimi bölge toplantısında son olarak Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Çetin Vekâletle Kurban Kesimi Organizasyonu ile ilgili teknik bilgiler verdi. Program yapılan ikramın ardından sona erdi.