05.12.2017

TÜRKİYE DİYANET VAKFI VE KAGEM HATIRA ORMANI

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı ve Kadın Aile Gençlik Merkezi (KAGEM) ve arasında imzalanan protokol çerçevesinde İlimiz Akçaabat İlçesi Derecik Mahallesine bağlı harmancık mezrasında 500 fidan dikimi gerçekleştirilerek TDV, KAGEM ve ÖĞRETMENLER hatıra ormanı oluşturuldu.

Ağaç, orman sevgisi ve yeşilin yaşatılması konusunda gençlerde farkındalık oluşturmanın, doğadaki oksijen eksikliğinin giderilmesi ve yeşili korumanın amaçlandığı etkinliğe, Trabzon İl Müftümüz ve aynı zamanda TDV Trabzon Şube Başkanımız Keramettin Demir, Trabzon Orman İşletme Müdürü, Akçaabat Kaymakamı, Akçaabat İlçe Müftüsü, çok sayıda protokol, İmam-hatipler, Müezzinler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan İl Müftümüz, Peygamber Efendimizin ağaca, doğaya, yeşile olan bağlılığından ve “Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz” hadis-i şerifinden bahsetti. Bu tür etkinliklerin ülkenin her yerinde yapılması gerektiğine değinen İl Müftümüz, etkinliği hazırlayan başta kurumlara ve etkinlikte görev alan müftülük, milli eğitim müdürlüğü, büyükşehir belediyesi ve orman işletme müdürlüğü personeline teşekkür etti.

Protokolün ilk ağacı dikmesi ve can suyunu vermesi ile başlayan etkinlik bütün katılımcıların sahaya dağılarak fidanları dikmesi ile devam etti.

Etkinlik; Hazırlanan yöresel ikramlar, fotoğraf çekimi ve İl Müftümüz Keramettin Demir ‘in yaptığı dua ile sona erdi.