28.02.2018

TÜRK KIZILAYI’NDAN İL MÜFTÜMÜZE ZİYARET

TÜRK KIZILAYI Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Dila Baran, İl Müftümüz Keramettin Demir’i makamında ziyaret etti.

Türk Kızılayı’nın çalışmaları ve projelerinden bahseden baran, “Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır” sloganıyla yola çıkan kan bağışı TIR ‘ının 3-4 Mart 2018 tarihleri arasında (bu hafta sonu) Trabzon Meydan Parkı, Atatük Alanı (İskenderpaşa Camii Önü) ‘nda olacağını belirtti.

Baran, “Gelişen tüm teknolojilere rağmen yapay olarak üretilemeyen kanın tek kaynağı insandır. İşte bu sebepten herkesin birbirine ihtiyacı vardır. Hiç ummadığımız bir anda her birimizin de kana ihtiyacı olabileceği düşüncesiyle tüm Halkımızı kimlikleriyle beraber kan bağışına, hayat kurtarmaya vesile olmaya bekliyoruz. Müftülüğümüz aracılığıyla halkımızın bilinçlendirilmesi, gönüllü kan bağışın teşviki ve gönüllü kan bağış organizasyonu amacıyla ilgili birimlerle işbirliği içerisinde çalışmayı diliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İl Müftümüz Keramettin Demir, kampanya katılımın sağlanması adına gerekli desteğin verileceğini, Müftülüğümüz ’ün halka erişebildiği alanlarda duyuruların yapılacağını, vatandaşların kan bağışına teşvik edileceğini belirtti.

Ziyaret fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.