18.04.2018

İlk Adımı Atarken Projesi Başladı.

İl müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından uygulamaya konulan “Evliliğe İlk Adımı Atarken” projesi 15.04.2018 tarihinde başladı. İlk Adımı Atarken projesi ile yeni evli veya yeni evlenecek olan kardeşlerimize dini, milli ve manevi değerler noktasında katkıda bulunmak amacı taşınmaktadır.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi ve Trabzon İl Müftülüğü Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans salonlarında üç ayrı oturum halinde gerçekleştirilen seminerlerin ilk gününde “Dini Boyutları Açısından Evlilik Süreci” konulu seminer İl Müftü Yardımcımız Melek Menteşe tarafından sunuldu.

Seminerin ikinci oturumunda Aile ve Sosyal Politikalar Hizmetleri Merkezi Müdür Yardımcısı Abdülaziz Berbero katılımcılara “Aile Olmak Aile Kalmak” konulu bir sunum gerçekleştirdi.

İlk gün oturumlarında üçüncü ve son seminer olan “Kişisel Öz Bakım ve Aileye Yansımaları” konulu seminer ise İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Dr. Asiye Uzun tarafından sunuldu.

Programın ikinci gününde İl müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından uygulamaya konulan “İlk Adımı Atarken” projesi kapsamında tertip edilen “Biz Bir Aileyiz”  isimli program 16 Nisan 2018 tarihinde Trabzon Büyükşehir Belediyesi Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde yapıldı. Programa İl Müftümüz Keramettin Demir, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, İlk Adımı Atarken projesi Kursiyerleri ile çok sayıda misafir katıldı.

Programa konuşmacı olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet Görgülü, “Ailede Ahlakî ve Manevî Değerler” konulu bir sunum yaptı.

Programın 17.04.2018 tarihli üçüncü gün oturumları Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde yapıldı.

Katılımcılara Avukat Saadet Çoban tarafından “Modern Hukukta Aile” konusunda bilgi verilirken, İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Koordinatör Vaizi Emine İpekdal tarafından “Ailede Mahremiyet” konulu sunum gerçekleştirildi.

Kırk kursiyerin kayıt yaptırdığı ilk adımı atarken seminerleri farklı konu ve konuklarla bir hafta boyunca devam edecek ve seminer sonunda katılımcılara İl Müftümüz tarafından sertifika verilecek.