30.04.2018

DİN İSTİSMARI İLE MÜCADELE SEMİNERLERİ

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, dini, milli ve manevi değerlerimizi istismar eden FETÖ, DAEŞ, vb. örgütlere karşı toplumu Kur’an ve Sünnete dayalı sahih dini bilgi ile aydınlatmak ve din istismarına karşı milletimizi bilinçlendirmek amacıyla, ilimiz de dâhil olmak üzere, ülkemiz genelinde toplumun farklı kesimlerine yönelik “Din İstismarı İle Mücadele” seminerleri gerçekleştirilmektedir.

Şehrimizde 26 Nisan 2018 Perşembe ve 27 Nisan Cuma günü düzenlenen “Din İstismarı İle Mücadele” seminerleri Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi, Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Valilik Toplantı Salonu’nda dört oturum halinde gerçekleştirildi.

Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde düzenlenen oturumların ilki ilimiz genelinde görev yapan din görevlilerine yönelik iken diğer oturum ise halka yönelik yapıldı.  Programa Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Muslu, Atama II Daire Başkanımız Akif Pusmaz ve İl Müftümüz Keramettin Demir’in yanı sıra Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, il müftü yardımlarımız, ilçe müftülerimiz, ilimiz genelinde görev yapan imam-hatip, müezzin kayyım, Kur’an Kursu öğreticileri ve daire personeli, üniversite öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Başkanlığımızca hazırlanan Din İstismarı isimli sinevizyonun gösterimi ile başlayan Din İstismarı İle Mücadele Programlarının moderatörlüğünü Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Muslu yaptı. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama II Daire Başkanımız Akif Pusmaz “Din İstismarının Arkasına Gizlenen Örgüt: FETÖ” ve Samsun Müftülüğü Baş Vaiz Saliha Kurt “Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı: DEAŞ” isimli sunumlarını gerçekleştirdi. Programların sonunda İl müftümüz tarafından müftülüğümüz adına ve günün anısına misafir hocalarımıza hediye takdiminde bulunuldu.

Üniversite öğrencilerine yönelik Karadeniz Teknik Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde gerçekleştirilen programın ikinci oturumuna ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Muslu, Atama II Daire Başkanımız Akif Pusmaz, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, Dekan yardımcıları, İl Müftü Yardımcıları, Öğretim Üyeleri ve Öğrenciler katıldı. Bugünün öğrencileri geleceğin din görevlileri olan öğrencilere seslenen başkan yardımcımız, Dinimiz İslam’ın tarih boyunca bu tür istismar hareketlerine maruz kaldığını ifade ederek, bu konularda dikkatli olmalarını, dinimizi öz kaynaklarından öğrenerek kendilerini güzel bir şekilde yetiştirmelerini istedi. Programın anısına panelist hocalarımıza Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu tarafından hediye takdiminde bulunuldu ve İlahiyat Fakültesi Hocaları tarafından hazırlanan kitaplardan hediye etti.

27 Nisan Cuma günü ise Valilik Toplantı Salonu’nda İlimiz genelindeki daire, kurum amirleri ve STK Temsilcilerine yönelik panel düzenlendi. Panele Vali Yardımcımız Nusret Şahin, Diyanet İşleri Başkan Yardımcımız Prof. Dr. Ramazan Muslu, Atama II Daire Başkanımız Akif Pusmaz, İl Müftümüz Keramettin Demir, Trabzon Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Şenol Tiryaki, Kaymakamlar, Daire ve Kurum amirleri ve İlçe Müftüleri katıldı.

15 Temmuz ihanet girişiminden sonra tarihinde ilk defa olağan üstü toplanan Din İşleri Yüksek Kurulu kararları muvacehesinde bir dizi etkinlik düzenlendiğini ifade eden Başkan Yardımcımız, din İstismarı seminerlerinin de bu çerçevede düzenlendiğini ifade etti. Olağan üstü toplanan Din İşleri Yüksek Kurulunun toplantı kararlarına ulaşmak için linke tıklayın.

Programda “Din İstismarının Arkasına Gizlenen Örgüt: FETÖ” isimli bir sunum gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanlığı Atama II Daire Başkanımız Akif Pusmaz, “Karanlık emellerine ulaşmak için her türlü yolu mubah gören, insanların dini duygu ve heyecanlarını istismar eden, milletimizin zekâtını, sadakasını, kurbanını çalan, evladını elinden alan, dinimizin temel değerlerini ve kavlamalarını tahrif eden bir örgüt asla dini bir cemaat olarak nitelendirilemez” dedi ve Örneklerle Fetö İstismar örgütünün yapısı ve bu tür örgütlerle nasıl mücadele edilmesi gerektiği konularında katılımcılara bilgi verdi.

Başkanlığımızca hazırlanan Kendi Dilinden FETÖ isimli çalışmaya ulaşmak için linke tıklayın.

Din İstismarı İle Mücadele seminerine katılan ve “Dehşete Dayalı Bir Din İstismarı: DEAŞ” isimli bir sunum yapan Samsun Müftülüğü Baş Vaizi Saliha Kurt ise, Deaşın ne olduğu, Deaş’ın kimleri tuzaklarına düşürdüklerini ve düşünce yapılarını örneklerle anlattı ve “Dini olduklarını ve İslam’ı temsil ettiklerini iddia ederek bozgunculuk yapan, kan döken ve aslında kendi çıkarları için Müslümanların maddi ve manevi varlığını istismar eden terör örgütleri, en büyük zararı yine Müslüman toplumlara, birlik ve beraberliğimize, geleceğimize ve gençlerimize vermektedir” dedi.

Başkanlığımızca hazırlanan DEAŞ isimli rapora ulaşmak için linke tıklayın.