07.05.2018

Temel Dini Bilgiler Trabzon İl Birinciliği Yarışması

Başkanlığımızca Kur’an Kurslarımıza katılımı artırmak ve yüce kitabımızı güzel okumaya teşvik etmek amacıyla ilimiz genelinde düzenlenen Temel Dini Bilgiler Kız ve Erkek Öğrenciler il birinciliği finali 07 Mayıs 2018 Pazartesi günü saat 09:00’da İlimiz Ortahisar İlçesi Kanuni Süleyman Kur’an Kursu'nda yapıldı.

İl Müftü Yardımcımız Melek Menteşe başkanlığında, İl Müftülüğü Vaizi Nuray Özben ve Din Hizmetleri Uzmanı Ahmet Akkuş’tan oluşan komisyon tarafından yapılan değerlendirme sonucunda kız ve erkek il birincileri seçildi.

Kız öğrenciler arasında yapılan yarışmada Sürmene ilçe müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur’an Kursu öğrencisi Rabia Toprak kız öğrenciler il birincisi oldu.

Yarışmaya Of İlçesinden katılan Bölümlü Mahallesi Kız Kur’an Kursu öğrencisi Rumeysa Öztürk ikinci olurken, yarışmaya Araklı ilçesi adına katılan Taşönü Mahallesi Kız Kur’an Kursu öğrencisi Öznur Çınar ise üçüncü oldu.

Erkek öğrenciler arasında yapılan yarışmada ise Ortahisar ilçe müftülüğüne bağlı Pelitli Mahallesi Hacı Bayram Kur’an Kursu öğrencisi Muhammet Salih Zengin il birincisi oldu.

Yarışmaya Of İlçesinden katılan Çataldere Mahallesi Kur’an Kursu öğrencisi Muhammed Leymun ikinci olurken, yarışmaya Arsin ilçesi adına katılan Yeşilyalı Merkez Erkek Kur’an Kursu öğrencisi Mahmut Şahin ise üçüncü oldu.

Yarışmaya katılan tüm yarışmacılara müftülüğümüzce hediyeler verildi. Toplu resim çekiminin ardından program sona erdi.