14.05.2018

Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyanet Yayınevi hizmete açıldı.

İl müftülüğümüz Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyanet Yayınevi meydanda bulunan tarihi belediye binasında hizmete açıldı. Açılış törenine Valimiz Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Rehberlik Daire Başkanı Sedide Akbulut, Yeni İl Müftümüz Osman Aydın, bir önceki il müftümüz Keramettin Demir, İl Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, il müftü yardımcılarımız, ilçe müftüleri ve davetliler katıldı.

Dini Rehberlik Bürosunun açılışında konuşma yapan Valimiz Yücel Yavuz “Aileye yönelik yapılan çalışmaların taçlandırıldığı bir hizmet oldu. Şehrimiz tarih ve maneviyat kokuyor. İlimizde çok güzel çalışmalar yapılıyor. Aile ve dini rehberlik bürosu ile Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet Yayınevi bu güzel çalışmalara örnek teşkil ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise “Tarihi şehir Trabzon’umuzun tarihi binasında bu hizmetin verilecek olması manevi anlamda çok büyük bir değerdir. Bu büyük hizmete emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftümüz Osman Aydın ise yaptığı konuşmada, “Şehrimizin meydanında bu güzel tarihi belediye binasında böyle güzel bir mekânın açılmış olmasından dolayı memnuniyetimi ifade etmek istiyorum. Bu güzel mekânı il müftülüğümüze tahsis ettikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Aile ve Dini Rehberli Bürosu ve Türkiye Diyanet Vakfı Yayınevinin açılışına katılarak bizi onurlandıran Sayın Valimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Sayın Daire Başkanımıza ve diğer misafirlere teşekkür ediyorum. Şehrimize, insanlarımıza hayırlı hizmetler sunabilmeyi Yüce Mevla’m nasip eylesin.” dedi.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu ve Türkiye Diyanet Vakfı Diyanet Yayınevinin ziyaret edilmesi ile program sona erdi.