13.07.2018

ÖĞRENCİLERDEN ANLAMLI 15 TEMMUZ PROGRAMI

15 Temmuz Hain Darbe girişiminin 2. yıl dönümü münasebetiyle ve “Karanlık Geceden Aydınlık Sabaha” şiarıyla düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri kapsamında Ortahisar İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler tarafından 15 Temmuz programı düzenlendi.

İl Müftülüğümüz Niyazi Şahinbaşoğlu Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Yardımcımız Nusret Şahin, İl Müftümüz Osman Aydın, Büyükşehir Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Zekeriya Ertürk, İl Müftü Yardımcılarımız, Ortahisar İlçesi Müftü Vekili M. Süleyman Kayış, Vaizler, Din Görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Öğrenciler tarafından başta 15 Temmuz Şehitlerimiz olmak üzere bütün şehitlerimizin ruhlarına ithafen Yasin Suresi okundu.

İl Müftümüz burada yaptığı konuşmada “15 Temmuz ve benzeri hain kalkışmaların bir daha yaşanmaması için çocuklarımızın Vatan, Millet, Bayrak, Ezan, Din ve Mukaddes değerlerimizi özümsemiş Vatanperver insanlar olarak yetişmeleri için büyükler olarak üzerimize düşen her görevi yerine getirmeliyiz.” “Sevgili gençler; sizler de Devletimiz tarafından size sunulan imkânları en güzel şekilde değerlendirmek suretiyle başarılı ve Ömer Halisdemir’ler gibi vatanperver insanlar olmaya çalışın” diyerek tavsiyelerde bulundu.

Program, öğrenciler tarafından yapılan dua ile sona erdi.