26.07.2018

Genç Sınıflara “Değerli Misafirim-II”

Yaz Kur’an Kursları bünyesinde oluşturulan “Genç Sınıflar”da başlatılan “Değerli Misafirim” faaliyetinin ikincisi, Bahçecik Mehmet Akif Ersoy Kur’an Kursu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Engellere yenilmeme ve toplumsal kaynaşma bilinci kazandırmaya yönelik faaliyetin misafirleri bu kez, işitme engelli Kur’an öğrencileri oldu.

Ortahisar Müftülüğü Çukurçayır Muradiye Kur’an Kursu’nda yıl içinde Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler dersi almış olan işitme engelli öğrenciler Sinem Topal, Arzu Ay ve Bahar Karlankuş, hocaları Ayşe Şimşek eşliğinde bir sunum gerçekleştirdiler. Kurs öğreticisi Ayşe Şimşek’in, işaret diliyle Kur’an öğretimi hakkında genel bilgilendirmesiyle başlayan programda, örnek okuyuşlara yer verildi.

Programın devamında misafirler, 24 Nisan 2018 tarihinde gerçekleştirdikleri umre ziyaretiyle ilgili duygu ve hatıralarını paylaştılar. Bilindiği üzere geçtiğimiz yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engellilere yönelik “Umre Ödüllü Dini Bilgiler Yarışması” düzenlenmiş ve Sinem Topal, il birincisi olarak umreye gitmeye hak kazanmıştı. Diğer öğrenciler de yerel imkanlarla gruba dahil edilmiş ve oluşan 11 kişilik grup, hocaları Ayşe Şimşek’in rehberliğinde umre ziyaretinde bulunmuştu.

Genç sınıf öğrencilerinin işaret diliyle teşekkür, tebrik ve temennilerini ifade ettikleri program, il müftü yardımcımız Melek Menteşe tarafından misafirlere hediye takdimiyle ile sona erdi.