01.08.2018

Büyükşehir Belediye Başkanımız Kurbanını Diyanet Vakfı’na Bağışladı.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu kurban vekâletini kendisini makamında ziyaret eden aynı zamanda Türkiye Diyanet Vakfı Trabzon Şube Başkanı olan İl Müftümüz Osman Aydın’a verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türk Diyanet Vakfının kurban bağış kampanyasının büyük önem taşıdığını kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, hemşerilerini Diyanet Vakfının kurban bağış çalışmalarına katılmaya ve kurban vekâletlerini Diyanet Vakfına vermeye davet etti. Kurban bağışının önemine dikkat çeken Gümrükçüoğlu, “Diyanet Vakfımızın, Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurban bağışı ile ilgili yürüttüğü kampanyalara kadirşinas halkımızın çok büyük destek vereceğini sayın müftüme ifade ettim. Ben de kurbanımı Diyanet İşleri Başkanlığımız vasıtasıyla bağışlamaktan sevinç duyuyorum. Zira onlar İslam coğrafyasında nerede yokluk varsa orada oluyorlar. Nerede mukaddes bir mekânımız varsa oraların tekrar ihya edilmesinde, bunların yanında bütün insanlığın nerede fakirliği, ihtiyacı, tabi afeti, seli, depremi varsa Müslümanlığın insan sevgisi ve medeniyet anlayışı ile devletimizin ve milletimizin en büyük temsilciliğini sürdürüyorlar. Bu bakımdan halkımızı Diyanet İşleri Başkanlığımızın kurban kampanyasına katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.