15.08.2018

KTÜ İLE DİYANET GENÇLİK MERKEZİ PROTOKOLÜ İMZALANDI

Karadeniz Teknik Üniversitesi Kanunî Kampüsündeki KTÜ Camii müştemilatında Gençlere yönelik bir gençlik merkezi oluşturulmasını kapsayan Diyanet Gençlik Merkezi Protokolü KTÜ Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Baykal ve İl Müftümüz Osman Aydın tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi.

İmzalanan protokol kapsamında üniversite rektörlüğü tarafından il müftülüğüne tahsis edilen ve Diyanet Gençlik Merkezi adı altında üniversite gençlerine yönelik faaliyet gösterecek mekânda Diyanet İşleri Başkanlığımızın Gençlik Çalışmaları Yönergesi çerçevesinde Müftülüğümüzün onayı ile ve KYK Diyanet Manevi rehberlerimizin rehberliğinde gençlere yönelik dini, milli, manevi, kültürel ve sosyal içerikli programlar yapılacaktır.

Ayrıca Diyanet Gençlik Merkezi’nde ihtiyaca göre Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları, Türkiye Diyanet Vakfı Yayınlarının ve gençlere yönelik diğer kitapların bulunduğu bir de kütüphane kurulacaktır.