14.12.2022

Selami AYDIN

1965 yılında Erzurum İli Narman İlçesinde doğan Selami AYDIN, İlköğretimden sonra tahsil hayatını İstanbul’da sürdürdü. Hafızlığını İstanbul’da tamamlayan AYDIN, İmam Hatip Lisesini de İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesinde bitirdi. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitirdikten sonra İhtisas eğitimini İstanbul Haseki Eğitim merkezinde, Yüksek Lisansını ise Van 100.Yıl Üniversitesi’nde tamamladı. Hollanda’da 4 yıl yurt dışı görevinde bulundu.3 yıl Van Diyanet Eğitim Merkezinde görev yaptı ve daha sonra Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezinde 3 yıl eğitim görevlisi olarak çalıştı. Burada eğitim görevlisi iken Hopa İlçesine Müftü olarak atandı.18.10.2017 tarihinde Kaynarca Müftülüğüne, 11.07.2018 tarihinde ise Bakırköy İlçe Müftülüğüne naklen atandı. 27.05.2020 tarihinde Elazığ İl Müftülüğü görevine başlayan Selami AYDIN, 13.12.2022 tarihinde Trabzon İl Müftülüğü'ne atandı ve halen Trabzon İl Müftülüğü görevini yürütmektedir.

Başta TRT olmak üzere ulusal ve yerel kanallarda programlara katılan, yurt genelinde değişik konularda konferanslar  da veren Selami AYDIN evli ve iki çocuk babası olup; Arapça, İngilizce ve Felemenkçe bilmektedir.