21.07.2018

İlçe Müftüler Toplantısı

Diyanet İşleri Başkanlığının mevzuatı çerçevesinde her ay farklı bir ilçede yapılan ilçe müftüleri toplantısı bu ay Akçaabat İlçe Müftülüğünün ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

İl Müftülüğü ile ilçeler arasındaki koordineyi güçlendirmek, yürütülen iş ve işlemlerde birlikteliği sağlamak, hizmette verimliliği artırmak ve yapılan hizmetleri yerinde görmek maksadıyla Akçaabat İlçemizde gerçekleştirilen toplantıya; İl Müftümüz Osman AYDIN, İl Müftü Yardımcılarımız, İlçe Müftülerimiz ve İlçe Müftü Vekilleri katıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sera Gölü Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen toplantıda veda edecek olan İlçe Müftüleri de hazır bulundu.

Müftülüklerimizce planlanan 2018 yılı içerisinde yürütülecek Kurban Hizmetleri, Hac ibadetini yerine getirmek için Kutsal Topraklara gidecek olan vatandaşlarımız ile ilgili yapılacak iş ve işlemler, Toplu İcazet programı, 15 Temmuz ile ilgili yapılan faaliyetlerin değerlendirilmesi, yaz Kur’an Kursları ile ilgili değerlendirmeler, Kur’an Kurslarımızın yeni eğitim öğretim sezonuna hazır hale getirilmesi ve İl Müftülüğümüzle İlçe Müftülüklerimizin arasındaki genel koordinasyon ve resmi yazışmaların takip işlemleri ele alındı.