07.10.2016

Camiler ve Din Görevlileri Haftası

Diyanet İşleri başkanlığınca il müftülükleri ve yurt dışı müşavirlik ve ataşeliklere gönderilen camiler ve din görevlileri kutlama haftası genelgesinde 2016 yılı camiler ve din görevlileri haftası temasının “Cami ve Kitap” olarak belirlendiği açıklandı.

Hafta kapsamında bir dizi etkinlik yapılması istenen genelgede “Kadim geleneğimizde olduğu gibi günümüzde de camileri kitaplarla buluşturmak, her bir camimize mütevazı de olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırmak, var olan kitaplıkları/kütüphaneleri zenginleştirmek, kitaplar vasıtasıyla toplumu dini konularda aydınlatmak, vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim ve irfan mektebine dönüştürmek amacıyla 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası teması "Cami ve Kitap" olarak belirlenmiştir” denildi.

Camiler ve din görevlileri haftasının amacı “Camilerimiz ve Kur’an kurslarımız ile din görevlilerimizin toplumdaki yerini, önemini, içtimaî fonksiyonlarını ve dinî hayatımızın gelişmesine sağladığı katkıları ele alarak toplumu bilgilendirmektir” diye belirtildi.

Aynı genelgede hedefler ise “Camiler ve Din Görevlileri Haftasında fert ve toplum hayatında ihmal edilen önemli konuları tema olarak işlemek ve toplumda farkındalık oluşturmak,  Camileri hayatın merkezi haline getirmeye ve cami hizmetlerinde verimliliği artırmaya yönelik faaliyetler yapmak, Din görevlilerimizin mesleklerini severek ve kendilerine güven duyarak yapmalarına yardımcı olacak ve kişisel gelişimlerini sağlayacak yarışmalar, dini, sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlemek” şeklinde ifade edildi.

Diyanet işleri başkanlığınca 2016 yılı Camiler ve Din Görevlileri haftasına özel bir internet sitesi kurularak vatandaşların istifadesine sunuldu. Diyanet İşleri Başkanlığınca kurulan internet sitesihttp://camilerhaftasi.diyanet.gov.tr/ adresinde hizmet vermeye başladı. Vatandaşların bu siteye girdiklerinde hafta kapsamında yapılacak etkinliklere, videolara, kitaplara, konuşma ve mesajlar ile ayet ve hadislere ulaşabildiği görüldü.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ilçemiz müftülüğü tarafından gerçekleştirilecek faaliyetler çerçevesinde İlçemiz Müftüsü Ramazan TEKİN başkanlığında bir heyet İlçe Kaymakamı Soner ŞENEL beyi ve daire amirlerini ziyaret etti.