07.02.2022

ÖZGEÇMİŞ

Telat ERGİN  1980 yılında  Orduda doğdu. Ordu Bölge Yatılı Kuran Kursunda Hafızlığını bitirdikten sonra 1999 de Ordu Merkez İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize İlahiyat Fakültesinden 2004 yılında mezun oldu. 2001 yılında Rize ili İkizdere İlçesi Çamlık Köyü Merkez Camiinde İmam Hatip olarak göreve başladı daha sonra Çayeli Maltepe Köyünde 2 yıl İmam Hatiplik yaptıktan sonra Ankara Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Kur’an’da Hak Kelimesi” konulu teziyle tefsirden yüksek lisans yaptı. Eğitim durumundan dolayı Ankara Yenimahalle Müftülüğüne Bağlı Yukarı Yurtçu Köyü Merkez camiinde İmam Hatiplik Yaptı. 2008 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı Kayseri Eğitim Merkezinde 4. Dönem İhtisas Kursunu bitirerek Ankara Altındağ İlçe Müftülüğü Türkoğlu Camii İmam Hatibi olarak naklen atandı. Aynı yıl 327. Kısa Dönem olarak Ağrı Doğu Beyazıt ve Iğdır Tuzluca’da Hudut Karakolunda Vatani görevini ifa etti. Daha sonra 2009 yılında Diyarbakır İli Ergani İlçe Vaizi olarak atandı. 1 yıl Ergani ilçesinde Vaiz 2 yıl Diyarbakır İl Müftülüğünde İl Vaizi olarak görev yaptıktan sonra Ordu Ünye Cezaevi Vaizi olarak naklen atandı. 2012 /2017 yılları arasında Stuttgart Din Hizmetleri Ataşeliği Ditib Heilbronn Merkez Camii İmam Hatibi olarak 5 sene Yurtdışı görevinde bulundu. 2017 yılında açılan İlçe Müftülüğü Sınavında Başarılı olarak Tunceli İli Pülümür İlçesinde İlçe Müftüsü olarak atandı. İnbeolu İlçe Müftüsü olarak 30.12.2019 -07.02.2022 tarihinde görev yapan Telat ERGİN, 07.02.2022 tarihi itibariyle Arsin İlçe Müftülüğü görevine başlamış olup Evli ve 3 çocuğu vardır. Arapça ve Almanca bilmektedir.