20.04.2017

Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanımızın "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” Konulu Konferansı

"Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” temalı 2017 yılı Kutlu Doğum Haftasının programı 19 Nisan Çarşamba günü saat 13.30’da Arsin Ulu Cami Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanı Selahattin ÇELEBİ’nin konuşmacı olarak katıldığı programa Kaymakamımız Fikret DAĞ, Belediye Başkanımız Dr. Erdem ŞEN, İl Müftümüz Keramettin Demir, İl Müftü Yardımcılarımız Hadi KESKİN ve Sıtkı KAYA, İlçe Müftülerimiz, Kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, 2017 Yılı Kutlu Doğum Haftası Platform Üyeleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Yeşilyalı Merkez Kur’an Kursu Öğreticisi Yakup OKUTAN’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Müftümüz Ali GENÇ yaptı. Konuşmasında programa katkılarından dolayı Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, İlçe Müftülük personelimize, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Müftümüz, Kutlu Doğum Haftasında İlçemizde yapılacak etkinliklerle ilgili bilgi verdi. İlçe Müftümüz Ali GENÇ, Diyanet İşleri Başkanlığımızca bu seneki Kutlu doğum Haftasının temasının "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” şeklinde tespit edildiğini belirterek, insanlarımızın arasında oluşturulmak istenen bazı ayrılıklara dikkat çekti. Çelik kapılara, çelik kasalara, sayıları hiç de azımsanmayacak polis ve zabıtalara, yüksek güvenlikli sitelere ve güvenlik kameralarına rağmen bir güven toplumu olamadık. Kendisine düşmanlarının bile El-emin diyerek güvendiği bir Peygamberin ümmeti olarak dostları tarafından bile güvenilmeyen kişiler olduk. İşte bu sebeple Kutlu Doğum haftasının teması çok önemli.
Programda Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce hazırlanan 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası ile ilgili bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösterisinden sonra İl Müftümüz Keramettin DEMİR selamlama konuşması yaptı. Ardından kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanımız Selahattin ÇELEBİ "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” konulu bir konferans verdi.
Günümüzde İslam Dünyasının yaşadığı sıkıntılara da değinen Selahattin ÇELEBİ Hocamız, güven Peygamberinin ümmeti olan Müslümanların birbirlerine güven noktasında sorunlar yaşadığına dikkat çekti ve Hz. Peygambere tabi olmamız ve onu hakkıyla örnek almamız suretiyle sorunlarımızı çözmemiz gerektiğine işaret etti.
Kaymakamımız tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Cami Hizmetleri Daire Başkanımız Selahattin ÇELEBİ’ye günün anısına hediye takdiminde bulundu. Program İlçemizde yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilerimize hediyelerini vermek, protokol üyelerine ve katılımcılara Gül takdimi ile sona erdi.