21.07.2016

KUR'AN ZİYAFETİ

5 Mayıs 2016 tarihinde düzenlenen Kur’an Ziyafeti programının sunuculuğunu Arsin Merkez Ulu Camii İmam-Hatibi Bayram BİLGİN yaptı. Program öncesinde kısa bir selamlama konuşması yapan İlçe Müftümüz Ali GENÇ’

Kur’an-ı Kerim’de gönderiliş amacına işaret edilmiştir. Bunlardan biri İsrâ Süresinde şöyle ifade edilir.

09- Şüphesiz ki bu Kur`an en doğru yola iletir; iyi davranışlarda bulunan müminlere, kendileri için büyük bir mükâfat olduğunu müjdeler.

10- Ahirete inanmayanlara gelince, onlar için de elemli bir azap hazırlamışızdır.

Kur’an-ı Kerim manasının yanında  lafzıyla da mucize bir kelamdır. Yüzyıllardır mucizevi bir şekilde insanları ve gönülleri etkilemeye devam ediyor. Lafzı, kendine has telaffuzu ve güzel okunuşu ile de bir mucizedir.

Bakara Süresi 23. Ayet-i Kerime;   Eğer kulumuza indirdiklerimizden herhangi bir şüpheye düşüyorsanız, haydi onun benzeri bir sûre getirin, eğer iddianızda doğru iseniz Allah`tan gayri şahitlerinizi (yardımcılarınızı) da çağırın.

İsra Süresi; 88. Ayet-i Kerime;   “ De ki: Andolsun, insanlar ve cinler bu Kur’an’ın bir benzerini getirmek üzere toplansalar ve birbirlerine de destek olsalar, yine onun benzerini getiremezler.”

Yunus Süresi; Ayet 39: Yoksa, Onu (Muhammed) uydurdu mu diyorlar? De ki: Eğer sizler doğru iseniz Allah’tan başka, gücünüzün yettiklerini çağırın da (hep beraber) onun benzeri bir sûre getirin’ buyurulmaktadır.

Kur’an-ı Kerim hoş sadası ile yüzyıllardır her dinden, her düşünceden insanı etkilemiş ve etkilemeye de devam etmektedir. Örneğin Tokyo Camii 16 Yıldır hizmet vermektedir. Camiyi ziyaret edenlerden Kur’an-ı Kerim’i dinleme imklanı bulan veya ezanı duyarak etkilenenlerden şimdiye kadar müslüman olanların sayısı 1500’ü geçmiştir. Bu Kur’an-ın kelamı ile mucize olmasının bir sonucudur.

İşte bu gün burada hoş seda ile bir manevi ziyafet sunulacak. Sabır ile dikkat ile dinleyelim. İstifade edelim inşallah.

Programın tertipinde emeği geçen; öncelikle Ulu Camii İmam-Hatibi Bayram BİLGİN’e ve diğer görevlilere, Ulu Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bahattin GÜRSOY’a, Sait GÜRSOY’a yönetim kurulu üyelerine, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na,   Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem ŞEN’e, programımızın tanıtımında bize yardımcı olan Ortahisar Belediyesi, Yomra belediyesi, Araklı Blediyesi ve Sürmene Belediye Başkanlarına ve en önemlisi de siz çok kıymetli Kur’an sevdalılarına, daha da önemlisi Kur’an-ı Kerim okumak üzere buraya gelen İstanbul Fatih Camii İmam-Hatibi Bünyamin TOPÇUOĞLU’na ve diğer okuyucu arkadaşlarımın hepsine çok çok teşekkür ediyorum. Hepinize saygılar sunuyorum. Allah’a emanet olunuz.’ diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra Kur’an Ziyafeti için ilçemize gelen okuyucular Kur’an-ı Kerim, ilahiler, kasideler okuyarak katılımcılara manevi bir ziyafet sundular. Program sonrasında katılımcılara Arsin Ulu Camii Derneği tarafından ikramda bulunuldu.

Programa Ortahisar Belediye Başkanı Avukat Ahmet Metin GENÇ, Arsin Belediye Başkanı Dr. Erdem ŞEN, Yomra İlçe Müftüsü Hayrettin KILIÇBAY, Tonya İlçe Müftüsü Ebubekir BAYRAK ve çok sayıda davetli katıldı. Yoğun bir katılımın olduğu programa katılanlara Arsin İlçe Müftülüğü olarak teşekkür ediyoruz.