24.10.2016

MÜSLÜMAN OLDULAR

Gürcistan Vatandaşı Lali SHENGELİA ve Almanya Vatandaşı Gina Maria BERETAZZO İlçemiz Müftülüğüne gelerek Müslüman olmak istediklerini ifade ettiler. İlçemiz Müftülüğü makam odasında İlçe Müftümüz Ali GENÇ ile şahitler huzurunda 13/10/2016 tarihinde gerçekleştirilen ihtida merasiminde Gürcistan Vatandaşı Lali SHENGELİA  ve  Almanya Vatandaşı aynı zamanda öğrenci olan Gina Maria BERETAZZO 21/10/2016 tarihinde gerçekleştirilen ihtida merasimlerinde  Kelime-i Şedadet getirerek Müslüman oldular.

İslam’ı seçerek Müslüman olan Lali SHENGELİA ve Gina Maria BERETAZZO’ya hayırlı dileklerini sunan İlçe Müftümüz Ali GENÇ İslam’ın şartları, imanın esasları ve ibadetlerle ilgili açıklamalarının ardından Lali SHENGELİA’ya ve Gina Maria BERETAZZO’ya   İngilizce Mealli Kur’an-ı Kerim ve Başkanlığımız yayınlarından Rusça ve İngilizce “Dinim, Kitabım Kur’an ve Peygamberim” eserlerinden kendilerine hediye etti.