16.12.2016

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU UZMANI DR. MUSTAFA BÜLENT DADAŞ İLÇEMİZDE KONFERANS VERDİ

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mustafa Bülent DADAŞ Arsin’de Zekatla İlgili Güncel Meseleler konulu bir konferans verdi.

15 Aralık 2015 Perşembe günü saat 13:00 te Arsin Belediyesi Konferans salonunda başlayan konferansa Asrin Belediye Başkanı Dr. Erdem ŞEN, Arsin İlçe Müftüsü Ali GENÇ, Yomra İlçe Müftüsü Hayrettin KILIÇBAY, Arsin İlçe Milli Eğitim Müdürü Yavuz ÜSTÜNDAĞ, Cami görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri ve vatandaşlarımız katıldı.

İlçe Müftülüğü tarafından düzenlenen programın sunuculuğunu Uzman Vâiz Bünyamin ATABAŞ yaptı. Merkez Ulu camii İmam-Hatibi İbrahim KAYIŞ’ın Kur’an-ı tilaveti ile başlayan programda İlçe Müftüsü Ali GENÇ bir açılış konuşması yaptı. GENÇ Konuşmasında, küçük yerler için ilim adamlarının  konferansları bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bu sebeple katılanlara teşekkür ediyorum dedi.

Daha sonra DİB Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Mustafa Bülent DADAŞ konferansında özetle; Bir ibadet olarak zekatın önemi, önceki ilâhi dinlerde zekat, zekatın sosyal ve ekonomik faydaları, zekât ile ilgili toplumda sık sık sorulan sorular üzerinde durdu. Konferansın son bölümünde ise katılımcılar öncelikle zekât konusu olmak üzere  merak ettikleri hususları hocamıza sorma imkânı buldular. Katılımcılara, salonu tahsis eden Arsin Belediye Başkanlığı’na ve konuşmacı hocamız Dr. Mustafa Bülent DADAŞ hocamıza çok teşekkür ediyoruz.